Preseditele PNL Ludovic Orban a declarat, miercuri, în cadrul unei declaraţii de presă că e de părere că Guvernul Dăncilă va fi demis la votul pentru moţiunea de cenzură.

Ludovic Orban mai spune şi că printre semnatarii moţiunii sunt parlamentari ai PSD şi ai minorităţilor şi că e până la votul de la moţiune se vor mai adăuga şi alte voturi.

„Am primit garanția de la toți parlamentarii semnatari, că sunt alături de moțiune. Împreună planificăm, vrem să asigurăm o dată în care să avem prezență 100%. Dacă s-a mai întâmplat să mai avem un vot în minus, s-a întâmplat din cauza unei programări, care a pus în imposibilitate unul sau doi parlamentari să fie prezenți la momentul depunerii moțiunii. Această moțiune este o moțiune decisivă , este o moțiune în care nimeni nu își poate permite să lipsească”, a spus Ludovic Orban.

„Până astăzi avem cu 4 semnături peste numărul de semnături necesare pentru trecerea moțiunii de cenzură. Avem aici 237 de semnături, în afară de aceste semnături avem angajate discuții cu încă peste 10 parlamentari fie pentru semnături, fie pentru susținerea moțiunii de cenzură prin vot”, a mai spus liderul PNL.

Conform spuselor lui Orban, moţiunea va fi depusă la începutul săptămânii viitoare.

Conform procedurii, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moțiunea de cenzură se prezintă în ședința comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Dacă moțiune va fi depusă pe 30 septembrie, aceasta ar putea fi citită în plenul reunit al Parlamentului în zilele următoare, iar votul în plen ar urmă să fie programat în săptămâna 7-11 octombrie.