Politic, Stiri

Preşedintele PDL spune că modificările privind consiliile de administraţie au un scop… necurat!

Vasile Blaga: Modificările sunt pentru amantele domnilor, cele care nu sunt trimise în străinătate

0__6049471_4_00_83726400

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că modificările privind consiliile de administraţie sunt făcute pentru „amantele domnilor”, „cele care nu sunt trimise în străinătate”.

Vasile Blaga a spus că în timpul guvernării PDL indemnizaţiile din consiliile de administraţie au fost plafonate la unu la sută din salariul directorului, care nu putea depăşi salariul unui secretar de stat, tocmai ca să nu fie un beneficiu politic pentru militanţi prezenţa în aceste consilii.

„În timpul guvernării noastre tocmai pentru ca, pe de o parte, să duci oameni competenţi acolo, pe de altă parte, să nu fie un beneficiu politic pentru militanţi prezenţa în Consiliul de Administraţie, era vorba de unu la sută din salariul directorului, care nu putea depăşi salariul unui secretar de stat. Iată că acum vorbim de mii de euro, unde sunt amantele domnilor, cele care nu sunt trimise în străinătate, că aţi văzut, e trimisă la Londra la consulat o doamnă din preajma ministrului Marilor Proiecte care are treabă cu engleza cât am eu cu cultul baptist. Nu am, asta nu înseamnă că nu îi respect. Sau este trimisă la Centrul Cultural de la Berlin o altă pupilă care are treabă cu germana… nu mai fac comentarii. Ăia care nu încap acolo o să meargă în Consiliul de Administraţie de la Nuclearelectrica cu 2.500 de euro pe lună sau mai ştiu eu unde”, a susţinut Blaga.

Potrivit liderului PDL, USL este „cea mai toxică alianţă politică de după 1990”, care este măcinată zilnic de bătălii pentru supremaţie, funcţii, bani, iar mai nou „îşi pun amantele în cele mai importante posturi, inclusiv în diplomaţie”.

„Mai nou îşi pun amantele în cele mai importante posturi, inclusiv în diplomaţie, pe la Londra, dar nu ştiu o boabă de engleză, şi pe la ICR de la Berlin, dar nu ştiu o boabă de germană. Şi iată că acest conglomerat care are 70, chiar 80 la sută acum la Parlament, care are o mare parte din administraţia publică românească, care a început totul printr-o minciună, promisiunile din campania electorală, toate li se întorc în cap, că discutăm despre locuri de muncă, nivel de trai”, a conchis Blaga.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis Parlamentului pentru reexaminare ordonanţa care permite majorarea indemnizaţiilor membrilor AGA ale societăţilor în care statul e acţionar majoritar, precum şi asimilarea remuneraţiilor membrilor CA cu cele din companiile cu managament privat.

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, preşedintele Băsescu a trimis, joi, Parlamentului cererea de reexaminare asupra Legii pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară.

Legea de aprobare a Ordonanţei Guvernului 26/2013 a fost adoptată în 22 octombrie de Camera Deputaţilor, forul decizional în privinţa acestui act normativ.

Premierul Victor Ponta spunea că indemnizaţiile reprezentanţilor statului în AGA şi CA din companii de stat au fost limitate până la finele anului 2011, după care nu a mai existat o limită superioară până când Guvernul nu a impus plafonul de 25%, iar dacă ordonanţa nu este aplicată, salariile vor creşte oricât.

blank