IT&C

Presedintele ne vorbeste de la Bruxelles – Traian Basescu .

Presedintele Traian Basescu ne vorbeste de la Bruxelles

BasescuAstazi presedintele Traian Basescu a fost la intalnire cu liderii Barosso, Reding si van Rompuy, in Bruxelles, pentru a discuta despre situatia Romaniei pe plan european.

Dupa discutii presedintele Basescu a vorbit intr-o conferinta de presa despre anumite puncte principale ale sedintei. A declarat ca discutiile au fost bune iar demnitarii UE stiu clar ce se intampla in Romania si s-au exprimat ingrijorari despre nivelul politic la care s-a ajuns in tara, dar si despre situatia delicata a statului de drept.

Presedintele Basescu a mai declarat ca statul de drept trebuie reconfirmat si redobandit prin fapte si actiuni politice practice dar si prin declaratii corecte. I-a asigurat pe colegii europeni ca Romania isi mentine fara ezitare drumul spre Vest si ca nu pot exista dubii in acest sens, iar mai departe tara noastra va continua sa construiasca un cadru legal stabil. Discutiile au ajuns si in sfera justitiei care continua sa isi mentina independenta si care, conform presedintelui, este prea tarziu sa fie pusa sub control politic.

Barosso l-a asigurat pe Traian Basescu ca Romania va fi atent supravegheata de catre UE, astfel tara va avea nevoie de o restabilire a pozitiei pe harta Europei. Mai departe in sedinta s-a discutat si despre zona euro, supravegherea finantarii agriculturii dar si aderarea Romaniei la Schengen pentru care vom primi raspuns pana in noiembrie acest an.

 

Citeste si: Dau vina unii pe altii. Acum nimeni nu a vrut sa il suspende pe Basescu

Citeste si: Dragostea caramelizata a Elenei Basescu

 

blank