Featured, Politic

Președintele Klaus Iohannis: Mă tem de ce vor găsi noii miniștri în ministere

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, la ceremonia de depunere a jurământului Cabinetului Orban, că se termină guvernarea toxică pesedistă și că îi este frică de ce o să găsească noi miniștrii la preluarea mandatului.

„Astăzi ați reușit din nou să convingeți partidele din opoziție și alți parlamentari să voteze pentru Guvernul Ludovic Orban. Este o realizarea foarte mare. Vreau să subliniez că ce s-a întâmplat azi aici e un exercițiu autentic democratic. Un guvern a fost înlăturat prin majoritatea din Parlament, un nou Guvern a fost învestit prin majoritatea parlamentară. Vreau să îi felicit și pe ceilalți parlamentari care au votat alături de PNL. Sunt parlamentari din USR, PMP, ALDE, UDMR, de la minorități, din Pro România, neafiliați și unii chiar din PSD. Dumneavoastră toți care ați votat pentru învestirea Guvernului Orban ați făcut un lucru foarte înțelept, ați înțeles că lăsați deoparte micul, meschinul aranjament politic, într-un moment în care România a fost în criză guvernamentală. Felicități și aprecieri din partea mea pentru toți cei care au votat astăzi pentru învestirea Guvernului Orban. Se termină astfel guvernarea pesedistă care în diferite variante a durat aproape 3 ani de zile. Guverne toxice pentru România care au stricat foarte multe proiecte și abordări ale României. E foarte bine că această etapă s-a terminat astăzi și avem șansa să avem un Guvern car va primi sper suficient sprijin în Parlament să înceapă reconstrucția”, a spus Klaus Iohannis.

„Începe un mandat nou, un mandat greu, dar care poate să aducă foarte multe satisfacții pentru partidele care se implică și pentru români.

Chiar dacă este un guvern monocolor minoritar eu vă doresc să vă găsiți sprijinul necesar pentru a vă pune în practică proiectele și pentru a stopa dezastrul lăsat în urmă de PSD. Deja mă tem de ce vor găsi noii miniștri în ministere”, a spus Klaus Iohannis.

„Veți avea un mandat relativ scurt, dar pot să spun că mă aștept de la acest guvern să rezolve câteva probleme foarte urgente, închiderea bugetului pentru 2019, pregătirea proiectului de buget pentru 2020, reluarea discuțiilor în domeniul justiției, fiindcă ce a stricat PSD în justiție trebuie reparat. Trebuie pregătite și puse în practică în mod transparent alegerile. E nevoie de foarte, foarte multă implicare. Vreau să atrag atenție că această victorie, care e mare, importantă, este totuși numai de etapă. Urmează alegerile prezidențiale, locale, și urmează poate chiar anticipat, alegerile parlamentare. Toate acestea trebuie logistic pregătite foarte bine. Politic trebuie pregătite”, a mai spus șeful statului.

Știre în curs de actualizare.