Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, răspunzând unei întrebări referitoare la faptul că USR condiţionează o colaborare cu PNL de numirea altui premier decât Ludovic Orban, că Ludovic Orban rămâne prima variantă de premier, calificând drept ”poveşti de campanie” relaţia tensionată dintre cele două partide în contextul votului pentru numirea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ.

Preşedintele Klaus Iohannis statului a calificat amenințările dintre USR și PNL privind o viitoare coaliție de guvernare, drept „povești de campanie”.

Precizările șefului statului vin în contextul unei întrebări referitoare la o postare a vicepreședintelui USR Cătălin Drulă potrivit căruia Ludovic Orban a picat testul „onestității și loialității”.

Adevărul: Dacă USR va condiționa intrarea la guvernare de numirea unui alt premier, ce veți face?
Klaus Iohannis: Toată această poveste se încadrează în povești de campanie.

Ludovic Orban rămâne înc continuare prima variantă?

Klaus Iohannis: Da

”1. Nu comentez spusele unor politicieni. 2. Toată această poveste se încadrează în poveşti de campanie”, a afirmat preşedintele, întrebat în legătură cu condiţiile puse de liderul deputaţilor USR Cărălin Drulă pentru o colaborare cu liberalii.
Întrebat dacă în această situaţie Ludovic Orban rămâne prima variantă de premier, preşedintele a răspuns afirmativ.
Liderul deputaţilor USR Cătălin Drulă a scris miercuri pe Facebook că, dacă liberalii vor o majoritate cu USR, va fi nevoie de un premier care trece testul onestităţii şi loialităţii, test pe care Ludovic Orban l-a picat prin micniunile spuse la adresa USR cu privire la votul din Parlament pentru numirea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ.


””Ne întreabă multă lume cum vom colabora cu PNL la guvernare. Este simplu. Dacă vor majoritate cu USR, şi nu cred că-şi mai permit să-şi bată joc de români cu încă un USL, sunt câteva condiţii. Una dintre ele este retragerea din prim-plan a unor iordachi ca Florin Roman. O altă condiţie este că trebuie să lucrăm cu un premier care trece testul onestităţii şi loialităţii. Nu în faţa noastră, ci în faţa alegătorilor”, a scris Drulă pe Facebook.

El a afirmat că miercuri, ”Ludovic Orban, prin minciunile la adresa USR, a picat grav acest test”

Klaus Iohannis a susţinut o conferinţă de presă după recordul de cazuri noi COVID-19 şi numărul mare de pacienţi infectaţi la ATI.