Preşedintele Klaus Iohannis cheamă partidele la Cotroceni luni, începând cu ora 11, pentru consultări în vederea desemnării premierului.

Şeful statului a programat formaţiunile la consultări politice în funcţie de scorul obţinut la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Președintele Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru.

Programul consultărilor cu partidele
Consultările vor avea loc luni, 14 decembrie a.c., după următorul program:

Preşedintele Klaus Iohannis cheamă partidele la Cotroceni. Programul consultărilor pentru desemnarea premierului

Ora 11:00 – Partidul Social Democrat (PSD);

Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);

Ora 13:00 – Alianța USR-PLUS;

Ora 14:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);

Ora 15:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

Ora 16:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament”, se arată în comunicatul emis joi de Administraţia Prezidenţială.

BEC, date finale: PSD, PNL, USR-PLUS, AUR și UDMR formează viitorul Parlament
PSD, PNL, USR-PLUS, AUR și UDMR au trecut pragul electoral la alegerile parlamentare de duminică și vor forma viitorul Parlament, potrivit datelor finale anunțate de Biroul Electoral Central, miercuri seară.

PSD a obținut la Camera Deputaților 28,9%, iar la Senat 29,32%

PNL a primit 25,19% la Camera Deputaților, în timp ce la Senat a primit 25,58%.

La Camera Deputaților, USR-PLUS a înregistrat 15,37% din voturi și 15,86% la Senat.

AUR a înregistrat un scor de 9,08% la Camera Deputaților și 9,17% la Senat, iar UDMR 5,74% la Camera Deputaților și 5,89% la Senat.

PMP și Pro România nu au trecut pragul electoral. PMP a primit 4,82% din voturi la Camera Deputaților și 4,93% la Senat, iar Pro România – 4,09% la Camera Deputaților, iar la Senat 4,13.

Potrivit reprezentanților BEC, datele sunt obținute din centralizarea rezultatelor înainte de soluționarea contestațiilor depuse la Biroul Electoral Central.

Citeste si...
Prima mişcare importantă a noului secretar de Stat al SUA: Mike Pompeo cere Turciei să renunţe la achiziţionarea sistemelor S-400 din Rusia