Potrivit celui mai recent sondaj Avangarde,  care a aratat si ca PNL are cu trei procente mai mult decat PSD in intentia de vot e electoratului, Presedintele Klaus Iohannis se mentine pe primul loc in clasamantul increderii in personalitatile publice, seful statului fiind urmat de Regele Mihai si de Procurorul-Sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.
 
Presedintele Iohannis
 
Potrivit sondajului realizat in perioada 21-29 aprilie, la increderea in personalitati, pe primul loc se afla presedintele Klaus Iohannis (76%), aflat inca pe valul de simpatie de dupa victoria din alegerile prezidentiale. El este urmat de Regele Mihai (61%) si de Laura Codruta Kovesi (50%). Voctor Ponta are 43% incredere, in usoara crestere fata de precedentul sondaj Avangarde din martie. Catalin Predoiu are 19%, iar pe ultimele locuri se afla Alina Gorghiu (18%) si Elena Udrea (8%).
 
Eșantionul este reprezentativ pentru populatia adultă neinstituţionalizată a României, fără diaspora. Eroarea maximă tolerată este de ±3.18%, pentru un interval de încredere de 95%.