Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a ajuns, duminică, la Convenţia Naţională a Pro România, deși surse din partid au declarat că Mihai Tudose şi Claudiu Manda Manda s-au opus participării liderului PSD la evenimentul lui Victor Ponta.

Marcel Ciolacu, a făcut un îndemn surprinzător membrilor Pro România.

„Dacă mă uit în primele bănci îmi văd prieteni, colegi de parlament, foști colegi din PSD și îmi vin în minte cuvintele mamei mele, când eu și frații mei mai întârziam pe afară și venea și ne spunea ”, a spus Marcel Ciolacu, fiind aplaudat de asistență.

Acesta a mai spus că nu au fost tensiuni în biroul său, declarația fiind făcută în contextul în care surse politice au spus că Mihai Tudose și Claudiu Manda nu au fost de acord cu participarea lui Ciolacu la evenimentul Pro România.

Ciolacu a vorbit și despre faptul că anterior reprezentanților celor două partide nu li se dădea voie să vorbească.

„Cu adevărat suntem oameni politici, oameni maturi și dacă acum câteva luni aveam voie să vorbim, dar nu prea mult sau să încercăm să ținem anumite guverne dar mai pe furiș, mai pe ascunselea, (…), nu aveam voie nici să vorbim și dacă vorbeam eram trădători de țară, de neam, de partid, de orice. CEX-ul era instrumentul și lucrurile erau ca și rezolvate. Se pare că am depășit cu toții aceste lucruri”, a spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu a fost huiduit când a spus că nu are o problemă să recunoască faptul că Mihai Tudose a fost un prim-ministru bun. Acesta le-a răspuns celor prezenți că le înțelege supărarea, după ce Tudose s-a întors la PSD.

Citeste si...
Dăncilă zice că o ia incetişor, că are timp, 45 de zile, pentru a merge în Parlament

„Chiar dacă spuneți așa, și vă înțeleg supărarea, chiar și de la Iași. Ați muncit ca Mihai Tudose să ajungă europarlamentar. Și eu am muncit pentru ca Corina Crețu să fie comisar european. Asta nu înseamnă că eu trebuie să trec pe lângă Corina Crețu să o huidui sau să o înjur. Ăsta este istoricul pe care trebuie să ni-l asumăm. Nu noi am fost conducătorii care ne-au învrăjbit”, a mai spus Ciolacu.

Liderul PSD a afirmat că știe faptul că sunt colegi din PSD care nu vor o alianță cu Pro România, la fel cum mulți din Pro România nu vor o alianță cu PSD.

„Vă respect opinia și a dumneavostră și a colegilor mei și nu o pun înaintea unor ambiții ale mele sau a lui Victor Ponta”, a declarat Marcel Ciolacu.

Îniţial Gabriela Firea era singura persoană din PSD care participa la Convenția Pro România, desfășurată, duminică, la Parlament. Gabriela Firea a declarat că dacă nici acum nu este dată afară din partid atunci înseamnă că PSD chiar s-a schimbat.

„I-am zis lui Victor (Victor Ponta – n.r.) că sper să nu fiu dată afară din partid pentru că am ales să particip la această şedinţă. Sper să nu fiu chemată la o şedinţă cu sentinţă dinainte stabilite, cu actori care au roluri bine stabilite şi apoi execuţia. Mulţi dintre voi ştiu acest lucru, pentru că aţi fost acolo. Au fost foarte multe greşeli, o politică total greşite. Dacă nici acum nu sunt dată afară din CEx înseamnă că s-a schimbat ceva în PSD”, a declarat primarul Capitalei.