Actualitate, Featured

Preşedintele ICCJ Cristina Tarcea vrea să iasă la pensie

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Cristina Tarcea, reactioneaza in timpul tragerii la sorti a completului de cinci judecatori ce vor instrumenta procesele in cursul anului 2019, joi 13 decembrie 2018, in Bucuresti. 


Cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, a Cristina Tarcea, judecător la Înalta Curte de casaţie şi Justiţie, se află pe agenda Secției pentru judecători a CSM de joi.

Tarcea a fost președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție până în luna septembrie 2019. A avut un mandat marcat de controverse, soldat cu palma de la CCR privind Completurile de 5. Acum, coincidență sau nu, judecătoarea se pensionează în plin scandal al pensiilor speciale.

Cristina Tarcea nu și-a depus candidatura pentru un al doilea mandat anul trecut.

„Răspunsul diplomatic ar suna la maniera „am obosit”. Răspunsul sincer este că în calitate de preşedinte al Înaltei Curţi, din păcate, trebuie să relaţionez cu persoane din afara sistemului de justiţie şi din afara Înaltei Curţi. Ce am văzut, ce am trăit şi ce am simţit, m-a făcut să îmi fie extrem de dor să trăiesc printre oameni obişnuiţi, cu foarte mult bun simţ, cu foarte multă onestitate şi cu mai puţină imaginaţie”, afirma Cristina Tarcea, preşedintele ÎCCJ, în luna iulie 2019.

„Asaltul la care a fost supusă Curtea Supremă m-a făcut de mult timp să meditez la ideea dacă merită sau nu să îmi duc mai departe mandatul. Şi am spus: Da, trebuie să îmi termin mandatul, pentru a demonstra că plec când vreau eu şi nu când vor alţii”, a mai spus Tarcea.

Actualul președinte al ICCJ este judecătoarea Corina Corbu.

ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

 

blank