Preşedintele german Frank-Walert Steinmeier a deschis luni conferinţa digitală anuală de la Berlin atenţionând în legătură cu tendinţa dezbaterii politice online de a deveni “toxică”, informează dpa, relatează Agerpres.

“Dacă ne pasă de viitorul acestei democraţii, atunci trebuie să lucrăm împreună pentru a schimba cultura dezbaterii politice”, a declarat Steinmeier la începutul re:publica, o conferinţă care se focusează asupra blogurilor, media de socializare (social media) şi societăţii informaţionale. Cel mai stringent obiectiv nu este “digitalizarea democraţiei, ci democratizarea sferei sociale”, a adăugat Preşedintele german Frank-Walert Steinmeier.

Potrivit lui Steinmeier, a sosit timpul ca giganţi ai internetului, printre care Google, Facebook şi YouTube, să fie traşi la răspundere.

“Atât timp cât o minciună nevinovată şi o ştire onorabilă, un fapt verificat şi o simplă opinie, atât timp cât raţiunea şi incitarea nu pot fi deosebite una de cealaltă pe fluxurile noastre de ştiri, demagogii o duc foarte bine”, a atenţionat el.

Conferinţa digitală se desfăşoară în fiecare an la Berlin. Pe durata a trei zile, organizatorii găzduiesc discuţii şi workshopuri asupra unor subiecte ce variază de la media şi cultură până la politici şi tehnologie.