Sport

Preşedintele FRF le dă veşti proaste echipelor aflate în insolvenţă

Răzvan Burleanu a susţinut o conferință de presă în acre a vorbit despre grupările de fotbal aflate în insolvență.

”Discutăm de un an de zile care trebuie să fie poziția FRF față de cluburile în insolvență. Nu mi se pare normal să intri în play-off având ca obiectiv să te califici în cupele europene și să nu ai posibilitatea să joci acolo pentru că ești în insolvență. Prin urmare ne gândim cum putem să intervenim. Văd că traiectoria cluburilor care intră în insolvență azi este intrarea în faliment. Cu excepția numită Dinamo, care e o echipă model din acest punct de vedere”, a afirmat președintele FRF.

Burleanu a menționat că FRF se va apăra la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în litigiul pe care îl va deschide FC Dinamo pentru a putea evolua în ediția 2016-2017 a cupelor europene. ”Regulamentul este fără echivoc. Colegii mei s-au deplasat la UEFA unde au discutat cu cei din departamentul de licențiere de acolo. Deci am făcut toți pașii pentru ca poziția comisiei de licențiere de aici să fie una solidă. Cele două instanțe au luat această decizie, iar Dinamo are acum posibilitatea să atace la TAS. Federația se va apăra la TAS, ca în orice proces”, a spus oficialul FRF.

Federația Română de Fotbal se va autosesiza referitor la acuzele de non-combat formulate de oficialii clubului Steaua după partida ASA Târgu Mureș — Astra Giurgiu, scor 1-4, din cadrul etapei a 8-a a play-off-ului Ligii I. ”LPF este organizatoarea Ligii I, dar aproape niciodată nu am primit sesizări din partea lor. Și atunci, așa cum v-am obișnuit, ne vom autosesiza pe fiecare dintre aceste situații. Avem nevoie de un comportament mult mai civilizat pentru că fără un astfel de comportament nu putem avea parte de o susținere pe măsură. Mi-aș dori mai multă implicare din partea LPF pentru a solicita un comportament profesionist din partea președinților de cluburi”, a menționat președintele.

blank