Președintele El Salvador
International

Președintele El Salvador vrea un oraș dedicat Bitcoin

Președintele El Salvador vrea să construiască un oraș dedicat Bitcoin. Potrivit președintelui va fi generată folosind energia unui vulcan.

Președintele El Salvador Nayib Bukele a precizat că orașul va fi construit în regiunea sud-estică La Unión, la baza unui vulcan. Acesta va fi în formă circulară, asemenea unei monede. Locația va beneficia de energia geotermală a vulcanului Conchagua pentru a alimenta generarea de bitcoin.

Primul oraș dedicat Bitcoin, în El Salvador

El Salvador a devenit prima țară care a decis folosirea Bitcoin ca mijloc legal de plată. Hotărârea președintelui a strânit revolte în rândul cetățenilor, care au protestat în stradă. Oamenii susțin că noua măsura va duce la instabilitate, țara fiind deja foarte săracă.

Președintele Bukele a precizat la un eveniment promoțional bitcoin în Mizata că noul oraș „va include totul”. Oficialul a spus că jumătate din veniturile obținute vor fi folosite pentru construcție. Restul banilor vor fi folosiți pentru a menține străzile „curate”. Potrivit primelor estimări, construcția orașului va costa aproximativ 300.000 de Bitcoini.

„Zone rezidențiale, zone comerciale, servicii, muzee, divertisment, baruri, restaurante, aeroport, port, cale ferată – totul dedicat bitcoin”, a spus președintele, care a adăugat că în oraș nu se vor percepe impozite pe venit, ci doar taxa pe valoarea adăugată.