Preşedintele Comisiei pentru Buget din Camera Deputaţilor, Marius Budăi, răspunde criticilor opoziţiei spunând că aceasta se încurcă în date şi recomandă cifrele furnizate de Eurostat care arată o creştere de 17% când e vorba despre costurile cu salariile.

„Opoziţia se încurcă atunci când ne critică pe tema creşterilor salariale. Ba spune că salariile au crescut prea mult şi că din cauza aceasta avem inflaţie, ba că nu au crescut deloc sau chiar ar fi scăzut din cauza transferului contribuţiilor. Eu le spun că în România, costurile cu forţa de muncă au crescut anul trecut cu 17,1%, faţă de media europeană de doar 2,3%. Nu e nici concluzia mea, nici a Guvernului. Sunt datele oficiale de la Eurostat”, a transmis social democratul Marius Budăi, preşedinte al Comisiei pentru Buget din Camera Deputaţilor, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

În ciuda acestor creşteri, preşedintele Comisiei de buget, finanţe şi bănci spune însă că politicile fiscale trebuie să continue, precizând că românii au printre cele mai scăzute salarii din Uniunea Europeană. „În România costul orar cu forţa de muncă este foarte scăzut atât în raport cu ponderea capitalului într-o afacere, dar şi în valoare nominală. Comparativ cu media Uniunii Europene de 26,8 euro/oră cu forţa de muncă, în România avem o medie de doar 6,3 euro/oră. Aşadar, în pofida tuturor zvonurilor alarmiste că ne pleacă investitorii dacă mărim salariile, am văzut că, dimpotrivă, numărul investitorilor a crescut datorită unui mediu fiscal atractiv, iar asta ne îndreptăţeşte să continuăm politicile de majorare a veniturilor cetăţenilor, fie prin creşterea salariului minim, dar şi prin extinderea sistemului de deduceri, mai ales în cazul celor cu salarii mici”, a mai spus deputatul PSD.