Președintele Comisiei Europene
Featured, International

Președintele Comisiei Europene a făcut anunțul mult așteptat: Două vaccinuri împotriva COVID-19 ar putea fi aprobate în decembrie!

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că UE ar putea aproba în a doua parte a lunii decembrie vaccinurile împotriva coronavirusului dezvoltate de Pfizer și Moderna.

Oficialul de la Bruxelles a subliniat că aprobarea depinde de rezultatele evaluării pe care Agenția Europeană a Medicamentelor o va face celor două vaccinuri împotriva COVID-19.

„EMA (Agenția Europeană a Medicamentelor – n.r.) este în contact zilnic cu FDA (organismul similar din Statele Unite) pentru sincronizarea evaluării vaccinurilor și dacă totul decurge fără probleme, EMA spune că autorizația de punere pe piață pentru vaccinurile Biontech și Moderna ar putea fi eliberată în a doua jumătate a lunii decembrie a anului 2020”, a spus Von der Leyen.

De asemenea, aceasta a reamintit de înțelegerile pe care Uniunea Europeană le-a încheiat cu mai mulți producători de vaccinuri împotriva coronavirusului.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: Avem un portofoliu de 5 vaccinuri care se bazează pe 4 tehnologii diferite

„Am adoptat 5 contracte cu BionTech, CureVac, Astra/Zeneca, Johnson&Johnson și Sanofi. Continuăm negocierile cu Moderna și suntem în tratative cu Novavax. A fost îmbucurător să vedem că toate statele membre au fost de acord să cumpere aceste vaccinuri și să rămână în portofoliul nostru. Acest portofoliu de 5 vaccinuri, să sperăm că 6 în curând, este important pentru că acoperă patru tehnologii de producție diferite. Poate că anumite vaccinuri funcționează mai bine în unele părți din populație decât altele”, a adăugat oficialul european.

BioNTech: Lansarea vaccinului anti-COVID în decembrie este posibilă. Mâine va fi depusă cererea pentru autorizare
Potrivit unui anunț făcut de AFP pe Twitter, fondatorul și directorul BioNTech, Ugur Sahin, afirmă că lansarea vaccinului anti-COVID-19 ar putea avea loc în luna decembrie. Liderul companiei a spus că mâine va fi depusă cererea pentru autorizare în SUA, iar săptămâna viitoare, în Europa.

BioNTech şi Pfizer au anunțat că vaccinul dezvoltat în colaborare a avut succes în fazele de testare, având o eficiență de 95%.

„Există șansa ca în acest an să primim aprobarea din SUA sau Europa sau ambele. Putem începe chiar să livram vaccinul în decembrie, dacă toată lumea colaborează foarte strâns”, a declarat Sahin.