Preşedintele Austriei
Actualitate

Preşedintele Austriei se distanțează de atitudinea lui Karl Nehammer: „România şi Bulgaria, gata pentru Schengen”

Preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, transmite că România şi Bulgaria sunt pregătite să adere la Schengen: „Sunt îngrijorat de reputaţia Austriei în faţa partenerilor noştri europeni”, a declarat acesta.

Potrivit presei austriece, șeful statului se distanţează de cancelarul federal în ceea ce priveşte veto-ul Austriei în privinţa aderării României şi Bulgariei la Schengen, referindu-se la o întâlnire cu ambasadorul UE Martin Selmayr, unde Van der Bellen a subliniat că atât România, cât şi Bulgaria sunt pregătite pentru aderarea la Schengen.

„Bineînţeles că trebuie să ştim cine intră în UE şi în Austria, cine cere azil. Şi bineînţeles că UE trebuie să îşi controleze frontierele externe”, a declarat acesta, potrivit unei note de discuţii trimise la cerere de cancelaria prezidenţială către Kleine Zeitung.

Preşedintele Austriei Van der Bellen a făcut referire la vocile critice din mediul de afaceri după refuzul Austriei de a accepta România în Schengen „România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile de aderare la Schengen. Sunt îngrijorat de reputaţia Austriei în faţa partenerilor noştri europeni”, a mai declarat preşedintele.

„Atunci când companii bine-cunoscute din Austria, care activează cu succes în România, spun că sunt îngrijorate de actuala politică austriacă, aceste voci ar trebui luate în serios.

Este vorba despre comenzi reale, cifră de afaceri reală şi locuri de muncă reale. Atât în România, cât şi aici, în Austria. În acest sens, sper că o soluţie poate ajuta în curând la calmarea lucrurilor”, a mai afirmat preşedintele austriac. alexander van der bellen, romania, schengen

blank