Președintele Argentinei
Featured, International

Președintele Argentinei, atacat cu pietre de protestatari

Câteva zeci de protestatari au lovit şi au aruncat pietre asupra microbuzului care îl transporta pe președintele Argentinei, Alberto Fernandez, sâmbătă într-o regiune din sudul ţării devastată de incendii.

În timp ce părăsea un centru administrativ din oraşul Lago Pueblo, în provincia Chubut, din Patagonia, şeful statului a trebuit să se protejeze în spatele unui coridor uman împotriva furioşilor protestatari, relatează AFP.

Aceştia din urmă au oprit apoi microbuzul care îl transporta pe Președintele Argentinei, mai mulţi protestatari lovind vehiculul cu pumnii şi picioarele şi aruncând cu pietre în direcţia acestuia, conform imaginilor difuzate de canalul TN şi de cotidianul Buenos Aires Times.


De la începutul săptămânii, o persoană a murit şi 11 sunt date dispărute din cauza incendiilor din regiune. Zeci de oameni au fost evacuaţi din calea flăcărilor şi aproximativ 200 de case au fost distruse, potrivit unui ultim bilanţ datând de vineri.

Focul a devastat 1.500 de hectare de pădure conform apărării civile, până la 15.000 conform presei.

Flăcările au făcut „pagube enorme”, a subliniat săptămâna aceasta ministrul mediului, Juan Cabandie, precizând că mai multe localităţi nu mai aveau nici apă, nici electricitate.

Totodată, nu mai departe de miercurea trecută, fani argentinieni au manifestat pe străzile din Buenos Aires, pentru a cere dreptate în cazul morţii lui Diego Maradona. Suporterii au scandat “Dreptate pentru Diego”, cerând ca persoanele vinovate pentru moartea starului argentinian să fie date în judecată şi pedepsite.

“L-au omorât”, au notat în social media organizatorii manifestaţiei. La marş au participat şi Claudia Villafanem fosta soţie a lui Maradona, şi fiicele starului, Dalma şi Giannina.