Președintele Alianței Pacienților Cronici Cezar Irimia critică strategia sanitară din țară în contextul pandemiei de coronavirus, susținând că în niciun alt stat al Uniunii Europene nu există delimitarea între spitalele Covid și spitalele non-Covid. Irima dă exemplul unor femei cu boli cronice care nu au mai putut fi tratate de medicul care le cunoștea situația, pentru că spitalul respectiv primise rolul de unitate medicală destinată exclusiv pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

Cezar Irimia Președintele Alianței Pacienților Cronici spune că avem o strategie proastă la nivel național. În nicio țară din Uniunea Europeană nu există spital COVID și spital non-COVID

Cezar Irimia consideră că ar fi putut exista posibilitatea de a face intrări separate în spitale pentru bolnavii Covid, respectiv pentru bolnavii cronici.

Johnson & Johnson a oprit testarea unui vaccin anti-COVID-19, după îmbolnăvirea unui participant
Johnson & Johnson a anunțat luni suspendarea testelor clinice ale unui vaccin anticoronavirus, deoarece unul dintre participanții la teste s-a îmbolnăvit „inexplicabil”. În luna septembrie, AstraZeneca, un alt gigant pharma, a oprit testele pentru un vaccin anti-Covid-19, din același motiv.

Unii pacienți Covid-19 suferă de „ceața” din creier. Avertismentul unui neurochirurg: Nu-l forțați cu medicamente!
Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea a vorbit despre simptomele „CEȚII” din creier – durere de cap, amețeală, lipsa coerenței verbale, confuzia, dificultățile de concentrare – toate fiind sechele ale pacienților Covid. Potrivit specialistului, creierul nu trebuie forțat cu medicamente sau stimulente când apar simptomele neurologice specifice, după o îmbolnăvire și un tratament dur, cum este cel pentru coronavirus.

Vaccinul antituberculoză ar putea stimula imunitatea împotriva COVID-19: „Am putea salva vieți prin administrarea sau completarea acestei vaccinări ușor disponibile și rentabile”

Vaccinul împotriva Bacillus Calmette-Guerin crește imunitatea într-un mod generalizat, ceea ce poate oferi o anumită protecție împotriva pandemiei, susțin experții.

OMS nu susține imunitatea colectivă: „A lăsa noul coronavirus să circule liber nu este o opțiune!”
Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății spune că a lăsa virusul să circule nu este o opțiune, așa cum au sugerat unele voci, referindu-se, bineînțeles, la mult discutata „imunitate colectivă”.

Cine va conduce ANCOM? Parlamentarii aleg succesorul lui Sorin Grindeanu
Deputații și senatorii aleg marți, într-o ședință comună care începe la ora 13.00 succesorul lui Sorin Grindeanu la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, după ce acesta a demisionat din funcție.

Horoscopul zilei de 13 octombrie 2020. Peștii își îmbunătățesc viața de cuplu
Horoscopul zilei de 13 octombrie 2020, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Tatăl lui Francesco Totti a murit, luni, din cauza infectării cu noul coronavirus
Enzo Totti, tatăl fostului jucător al echipei AS Roma, Francesco Totti, a murit, luni, la vârsta de 76 de ani, din cauza complicaţiilor survenite în urma infectării cu noul coronavirus. Anunţul decesului a fost făcut de clubul AS Roma, printr-un mesaj pe Twitter.