Politic, Stiri

Preşedintele ALDE îl susţine pe Mircea Diaconu şi îl invită în grupul său

Guy Verhofstadt: “Încercarea de a contesta legitimitatea alegerii lui Mircea Diaconu, contravine prevederilor  Tratatelor Uniunii Europene”

 Mircea Diaconu ALDE

Preşedintele grupului liberal, ALDE, din Parlamentul European – Guy Verhofstadt – a declarat că legitimitatea alegerii lui Mircea Diaconu în calitate de europarlamentar este dincolo de orice contestare şi, elogiindu-l pe acesta, l-a invitat să facă parte, ca independent, din grupul pe care îl conduce în forul european,

“Rezultatul din România al alegerilor pentru Parlamentul European a fost anunţat şi confirmat oficial de către autorităţile competente. Aparenta încercare de a contesta legitimitatea faptului că domnul Mircea Diaconu a fost ales drept candidat independent, contravine prevederilor prevederilor Tratatelor Uniunii Europene, care prevăd în mod clar că orice cetăţean al Uniunii Europene are dreptul de a candida la alegerile pentru Parlamentul European”, afirmă Guy Verhofstadt.

Verhofstadt se declară “un mare admirator al personalităţii şi al spiritului independent de neclintit, ale lui Mircea Diaconu. În mod clar, candidatura sa a beneficiat, într-o mare măsură, de sprijinul electoratului cu afinităţi liberale, iar cei care l-au votat au făcut-o în cunoştinţă de cauză.

Îl invit pe domnul Diaconu să se alăture Grupului ALDE, ca membru independent şi garantez pentru păstrarea independenţei sale pe viitor, pentru a lucra împreună la îndeplinirea obiectivelor liberale şi pro-europene”, a mai declarat Verhofstadt.