Preşedinta Comisiei Europene CE a anunțat că a comandat de la Moderna 160 de milioane de doze de vaccin anti-COVID
Actualitate, Featured

Preşedinta Comisiei Europene CE a anunțat că a comandat de la Moderna 160 de milioane de doze de vaccin anti-COVID

Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a anunţat marţi un contract cu societatea americană Moderna, în vederea furnizării a până la 160 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 – cel de-al şaselea contract încheiat de UE cu un laborator farmaceutic, relatează AFP.

”Sunt fericită să anunţ că vom aproba mâine (miercuri) un nou contract în vederea securizării altui vaccin împotriva covid-19 în portofoliul nostru”, a anunţat marţi, într-un punct de presă, von der Leyen.

Preşedinta Comisiei a evocat, de asemenea, un al şaptelea contract de achiziţionare a unui vaccin împotriva covid-19, însă nu a făcut nicio altă precizare.

Înainte de acest anunţ, Comisia a semnat cinci contracte prin care precomandă vaccinuri împotriva covid-19, şi anume cu grupurile suedezo-britanic AstraZeneca şi britanic Johnson & Johnson (până la 400 de milioane de doze de la fiecare), cu grupul franco-britanic Sanofi-GSK (până la 300 de milioane de doze), cu alianţa americano-germană Pfizer-BioNTech (până la 300 de milioane de doze) şi compania germană CureVac (până la 405 milioane de doze).

Aceste livrări vor avea loc însă după ce vaccinurile se vor dovedi sigure şi eficiente.

Distribuirea oricărui vaccin are loc numai după unda verde a autorităţii de reglementare, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Uniunea Europeană (UE) a evocat până acum ”începutul lui 2021” în privinţa distribuirii primelor doze.