Actualitate, Ultima Ora

Presa internationala, “insensibila” la animalele lui Nutu Camataru

Presa internationala, “insensibila” la animalele lui Nutu Camataru

Nutu CamataruPresa internationala ne trage de urechi cu privirea la “drama” arestarii lui Nutu Camataru si atentiei exagerate pe care o acorda opinia publica din Romania cu privire la animalele lasate de acesta in urma.

„Un gangster cunoscut ca Nutu Camataru a fost pus sub acuzare deoarece conduce un grup infractional, dar se pare ca publicul este mult mai interesat de animalele lui de companie: patru lei si doi ursi”, noteaza agentia americana Associated Press. Jurnalistii americani spun ca, potrivit unor informatii aparute în presa, însa neconfirmate de autoritati, Nutu Camataru, folosea leii ca sa-si intimideze rivalii si victimele. Totodata Associated Press spune ca comisarul Garzii de Mediu Mircea Pupaza a declarat ca Balint nu avea documentatie pentru animalele pe care le tinea ilegal la ferma lui din Ferentari

Potrivit AP, “ferma unde Balint îsi tinea animalele este localizata în cel mai sarac cartier din Bucuresti. Vecinii au declarat ca nu sunt deranjati de sunetele facute de animalele lui Nutu Camataru”. Marius Vlad, ginerele lui Ion Balint, a declarat miercuri pentru AP ca „multe neadevaruri au aparut în presa”, facând referire la zvonurile privind existenta unei camere de tortura. Surse din randul anchetatorilor au declarat ca, in urma perchezitiilor efectuate la ferma lui Nutu Camataru au gasit, pe langa ursi si lei, doi cerbi carpatini, 20 de caini de rasa, 30 de cai de rasa, dintre care unii sunt pursange olandezi al caror pret ar ajunge la 100.000 de euro, precum si mai multe pasari exotice.