Premierul Victor Ponta preia intermiatul la Ministerul Finanţelor. Decizia vine după demisia lui Darius Vâlcov, acuzat de DNA de fapte de corupţie.

victor_ponta_nu_exista_dialog_intre_mine_si_presedinte_126906_1_57902300

Biroul Permanent al Senatului a primit cererea de reținere și arestare a lui Darius Vâlcov, care este acuzat de trafic de influență. Ieri, Direcția Națională Anticorupție a trimis Parchetului o cerere pentru a sesiza Senatul pentru încuviințarea reținerii și arestării lui Darius Vâlcov, actual senator, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. Ministrul demisionar al Finanțelor, Darius Valcov, a fost pus sub acuzare de DNA pentru trafic de influență, într-un dosar în care ar fi luat mită două milioane de euro, în perioada în care era primar al municipiului Slatina.

Premierul Victor Ponta a anunțat, pe Twitter, că i-a aprobat demisia lui Darius Vâlcov din funcția de ministru, după cererea Direcţiei.

Premierul Victor Ponta ar urma să se întâlnească vineri seară cu președintele Klaus Iohannis pentru a discuta nominalizarea pentru șefia Ministerului Finanțelor Publice.

După demisia lui Darius Vâlcov de la Ministerul Finanțelor, în urma problemelor acestuia cu justiția, premierul Victor Ponta a declarat că are trei posibile variante pentru înlocuirea lui Vâlcov, însă îi va fi greu să gasească “un kamikaze” care să vrea această funcție.

Premierul a fost nevoit să accepte mai devreme cu o săptămână decât intenționa demisia lui Vâlcov.

Trei nume de politicieni sunt “în cărți” pentru preluarea Ministerului Finanțelor Publice după demisia lui Darius Vâlcov, potrivit unor surse.

Cei trei oameni vizați pentru postul de “kamikaze” la Finanțe ar fi deputatul Viorel Ştefan, Cristian Socol, consilier personal al premierului pe probleme economice și Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul de Finanțe.