octavian_bellu_cu_victor_ponta_21_05_15660400

Octavian Bellu îşi continuă campania pentru şefia COSR, susţinut de premierul Victor Ponta. Ieri, Bellu le-a înmânat steliştilor trofeul Ligii întâi după ce, luni, a fost prezent într-o emisiune televizată alături de lotul feminin de gimnastică, dar şi de prim-ministrul României. Astfel de acţiuni i-au adus lui Victor Ponta acuzaţii că ar vrea să pună mâna pe sportul românesc.

Legitimată la Dinamo, gimnasta Larisa Iordache le-a înmânat steliştilor tricourile de campioni. Legitimat de prim-ministru pentru a prelua şefia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Bellu i-a înmânat căpitanului Stelei trofeul. Totul la nici 24 de ore după ce şeful guvernului şi al PSD s-a folosit de campioanele de la gimnastică şi de antrenorul lor pentru a-şi îmbunătăţi imaginea.

Jurnalistul Cătălin Tolontan spune că Victor Ponta vrea să îl impună pe Octavian Bellu la Şefia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. “Sper ca la ambele alegeri să iasă aşa cum vreau eu”, i-a spus, la final, Victor Ponta lui Belu, adăugînd că se gîndeşte şi la alegerile COSR. Nu era nevoie să sublinieze, am înţeles cu toţii pe cine sprijină […] După ce, într-un restaurant, l-a înscăunat pe Gino Iorgulescu la Liga Profesionistă de Fotbal, în seara asta premierul a încercat ca, într-un platou de televiziune, să-l ungă preşedinte COSR pe Belu. Şi, bineînţeles, să-i buzunărească pe antrenor, pe Bitang şi pe fetele de la gimnastică de ceva voturi”, a scris Cătălin Tolontan pe blogul personal.

Reacţia jurnalistului vine după ce premierul Victor Ponta s-a fotografiat într-un platou de televiziune cu lotul naţional de gimnastică feminină. Acesta a câştigat mai multe medalii de aur la ultimul Campionat European.

Momentul a fost criticat în termeni duri şi de jurnalistul Ion Cristoiu. “Pe lângă neruşinata slugărnicie a celor doi antrenori, care au acceptat ca tinerele gimnaste să fie folosite pe post de afişe electorale, pe lîngă nesimţirea deja previzibilă a CNA, care nu va mișca un deget la această gravă încălcare a legii audiovizualului, tărăşenia de la Antena 3 spune totul despre disponibilitatea lui Victor Ponta de a nu ţine cont de nimic pentru ca lui și Famigliei sale să-i fie bine”, a scris Ion Cristoiu într-un editorial.

Preşedintele COSR a adresat, la rândul său, o scrisoare deschisă membrilor Comitetului Executiv. Octavian Morariu le-a cerut acestora să aibă grijă atunci când participă în emisiuni radio sau de televiziune. “Vă adresez rugămintea de a nu lăsa în atitudinea dumneavoastră să se implice, sub nicio formă, elementul politic, aceasta, în virtutea respectului faţă de principiile Olimpismului şi deontologiei pe care le cunoasteţi în cadrul COSR. Să nu uităm că, până la acest moment, COSR a fost permanent deasupra oricăror influenţe sau imixtiuni politice”, a scris preşedintele COSR în mesaj.

Victor Ponta este acuzat că vrea să pună mâna pe sportul românesc. Jurnalistul Cătălin Tolontan spune că, după ce l-a instalat pe Gino Iorgulescu la şefia Ligii Profesioniste de Fotbal, premierul vrea acum să-l împingă şi pe Octavian Bellu în fruntea Comitetului Olimpic Român. Şi jurnalistul Ion Cristoiu atacă dur prestaţia premierului şi spune că acesta îşi face campanie electorală pe seama lotului feminin de gimnastică.