Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, şi-a adus bebeluşul la Summit-ul de Pace ”Nelson Mandela” de la New York şi s-a jucat cu fiica sa, Neve Te Aroha, chiar înainte să ţină un discurs în faţa Adunării Generale a ONU. Partenerul ei, jurnalistul Clarke Gayford, a avut grijă de copil cât timp a vorbit Ardern.

Ardern încă o alăptează pe fiica sa, Neve, care este în vârstă de doar trei luni şi de aceea a fost nevoită să o aducă la New York. ”Mi-aş fi dorit să pot imortaliza uimirea unei delegaţii japoneze din cadrul ONU care a intrat într-o sală de şedinţe în mijlocul unei schimbări de scutece”, scrie partenerul său, Gayford pe Twitter.

„Doar 5% dintre liderii mondiali sunt femei, aşa că trebuie să le arătăm că sunt binevenite„, a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, pentru agenţia Reuters, potrivit bbc.com.

Citeste si...
ANAF are în plan o aplicaţie pentru cei care nu-şi achită darile

 

”Primul ministru al Noii Zeelande arată că nimeni nu este mai calificat să-şi reprezinte ţara decât o mamă care lucrează”,  a adăugat el.

”Neve stă pe lângă mine în majoritatea timpului în Noua Zeelandă”, a declarat Ardern, conform NewsHub.

În timp ce prim-ministrul este la întâlniri, Clarke Gayford va avea grijă de Neve, care a primit chiar şi un card de identificare de la ONU pe care scrie ”primul bebeluş”.

Ardern a declarat pentru New Zeeland Herald că va suporta costurile de călătorie ale lui Gayford pentru că ”el a călătorit, în mare parte, pentru a avea grijă de Neve”.

Ardern şi-a reluat atribuţiile de prim-ministru la începutul lui august după un concediu de maternitate de şase săptămâni.