Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seara, că, potrivit unui sondaj, 83% dintre români vor să își petreacă concediul în România. El a mai spus, referitor la restricțiile impuse la graniță de Grecia, că au fost introduse „formalități prin care pur și simplu o să alunge turiștii”.

Premierul Ludovic Orban a spus, joi seara, că îi îndeamnă pe români ca anul acesta și anul viitor să își petreacă vacanțele în țară.

„Noi avem deficit pe turism. Adică banii cheltuiți de românii care pleacă în vacanțe în destinații din afara țării, sunt mai mulți decât banii care intră în România aduși de turiști. Avem o țară superbă cu foarte multe atracții. Am făcut un sondaj și pentru prima oară există un procent foarte mare de români, 83%, care vor să își petreacă concediul în România, sau cel puțin așa declară. Îndemnul meu este: mergeți în vacanță și anul acesta și anul viitor, în România. Atâtea lucruri frumoase, atâtea locuri superbe care merită văzute. Dezbaterea pe turism e foarte amplă. Noi aici trebuie să facem câteva lucruri foarte precise dacă vrem să utilizăm potențialul turistic uriaș pe care îl are România, dar asta înseamnă infrastructură, înseamnă un raport cost-calitatea serviciilor crescut, înseamnă promovarea destinațiilor turistice, înseamnă îmbunătățirea imaginii pe plan extern, care depinde în mare parte de realitatea din România, adică să nu mai avem ștampila că suntem corupți, că suntem necivilizați șamd. Să promovăm o imagine corectă despre noi, care să fie conformă realității.”, a spus Orban, la B1 Tv.

Ludovic Orban, despre situația de la intrarea din Grecia: Eu chiar am participat la o cvadrilaterală cu premierul Mitsotakis
Întrebat despre situația de la intrarea în Grecia, unde autoritățile permit accesul turiștilor doar prin punctul de trecere a frontierei Kulata – Promachonas, premierul a spus că au fost pornite demersuri diplomatice pentru eliminarea acestor blocaje, astfel încât românii să nu mai piardă timp la graniță.

„Eu chiar am participat la o cvadrilaterală cu premierul Mitsotakis, cu premierul bulgar și cu președintele Serbiei, ei ne invitau pe noi să ridicăm măsura izolării. Noi am ridicat măsura izolării și iată că acum ei au introdus niște formalități prin care pur și simplu o să alunge turiștii. Eu le spun românilor, decât să fie puși în situația asta, de a pierde ore întregi să stea la coadă, mai bine să își petreacă concediul în România”, a mai spus premierul.