Premierul Ludovic Orban nu i-aș spune moțiune de cenzură inițiată de social-democrați împotriva Guvernului drept o „poțiune de cianură, cu care PSD vrea să otrăvească din nou România.

Premierul Ludovic Orban nu i-aș spune moțiune de cenzură, i-aș spune poțiune de cianură, cu care PSD vrea să otrăvească din nou România, după ce trei ani au avut putere deplină. E un act de iresponsabilitate politică să depui moțiune de cenzură, să profiți de o majoritate rezultată la alegerile de acum patru ani. Din fericire în 4 noiembrie guvernarea PSD a fost oprită aproape ca prin minune” , a declarat Ludovic Orban.

Premierul a refuzat să spună cu cine a negociat până în prezent.

„Negocierile nu sunt publice. Ar fi culmea să vă dau lista parlamentarilor cu care am negociat ca să știe PSD cu cine am negociat”, a răspuns Orban, întrebat despre deputații și senatorii cu care a discutat să voteze împotriva moțiunii de cenzură a PSD.

Conducerile reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis ca moțiunea de cenzură „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată”, semnată de 205 senatori și deputați, să fie dezbătută și votată luni, într-o ședință care va începe la ora 14:00