Actualitate, Featured

Premierul Ludovic Orban, despre directorul medical al spitalului din Suceava

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că nu este de acord cu întoarcerea doctorului Mircea Macovei pe postul de director medical la Spitalul Județean de Urgență Suceava și a cerut schimbarea acestuia. Mircea Macovei este cel care, în calitate de director medical, a chemat la serviciu toți medicii, indiferent că aveau simptome de Covid-19 sau nu, ceea ce a declanșat un adevărat focar.

Premierul Ludovic Orban le-a transmis reprezentanților Ministerului Sănătății, la începutul ședinței de guvern de joi, că nu este de acord cu revenirea pe post a directorului medical de la Spitalul Județean de Urgență Suceava, Mircea Macovei, și le-a pus în vedere că pot lua decizia de schimbare din funcție pe baza decretului de instituire a stării de urgență.

„Nu se poate întoarce domnul Macovei în funcția de director”, a declarat joi premierul Ludovic Orban.

Generalul Ionel Oprea, care asigură conducerea militară a Spitalului de Urgență din Suceava, a declarat la un post Tv că că este poziția premierului Ludovic Orban și că va ține cont de ea, dar nu poate lua nicio decizie până vineri, când Mircea Macovei se întoarce din concediul medical.

„Este recomandarea domnului premier, de care vom ține cont, dar trebuie să respectam prevederile legale. Vom avea o discuție și vom alege una dintre variante. (…) Mâine vom avea o discuție apropo de reacția publică și domnul doctor va lua cea mai bună decizie… s-ar putea să opteze pentru acest lucru și să nu mai dorească funcția de director medical”, a declarat Generalul Oprea.

Mircea Macovei este cel care, în calitate de director medical, a chemat la serviciu toți medicii, indiferent că aveau simptome de Covid-19 sau nu, invocând un ordin de ministru.

El trebuia să revină joi la spital, după ce a fost retestat pentru coronavirus, iar testul a fost negativ. Directorul medical de la Suceava este acuzat că a chemat medicii în masă la spital, indiferent dacă erau ori nu infectați. Astfel, au fost contaminați medici și pacienți, situația făcând acum obiectul unui dosar penal.