Featured, Social

Premierul Ludovic Orban anunță că până la 1 iunie toate școlile trebuie să primească măști

Premierul Ludovic Orban a cerut în ședința de Guvern de miercuri ca măști de protecție să ajungă în toate școlile până, cel târziu, 1 iunie.

”Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății, aveți grijă că aveți obligația de a finaliza procedurile de licitații și de a și distribui măștile. Ministerul Educației, cel târziu până în data de 1 iunie trebuie să ajungă la școli, iar Ministerul Sănătății, în momentul în care aveți solicitările, datele de la administrațiile locale – și aici trebuie să se miște rapid Direcțiile de Sănătate Publică – trebuie să lansați imediat procedura de licitație, astfel încât să putem să distribuim măștile către cele 2.300.000 de persoane aflate în stare de vulnerabilitate. ” – a declarat premierul.

În replică, ministrul Educației, Monica Anisie a spus că măștile vor fi în școli până în 2 iunie, când elevii încep pregătirea pentru examenele naționale.

”Da, domnule premier. Suntem în plină desfășurare a procedurii de achiziție pentru măști, în așa fel încât pe data de 2, atunci când elevii revin la școală pentru cursurile de pregătire să aibă măștile necesare în fiecare unitate de învățământ.” – a spus Anisie.