Fotografia în care premierul Ludovic Orban fumează relaxat, alături de alți miniștri, în biroul său, a devenit virală pe internet. Acesta a precizat că poza a fost făcută cu ocazia onomasticii sale și că, dacă este nevoie, va plăti amenda pentru că a fumat într-un spațiu închis.

Asta a și făcut premierul Ludovic Orban a sunat la poliție pentru a se întâlni cu un comisar, scrie Mediafax. S-a întocmit proces verbal și premierul a achitat online două amenzi de 3.000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise.

Cabinetul Orban, autodenunț în cor, după distracția cu premierul
Surse apropiate cabinetului Orban au declarat că și ceilalți miniștri care s-au distrat alături de Orban vor să se autodenunțe, pentru a plăti amenda.

Orban a declarat că fotografia este reală și își asumă greșeala. „Era o ocazie de ziua mea, la care am avut niște invitați și la care i-am servit, vedeți că sunt farfurii pe masă. I-am servit cu o gustare, cu un pahar de bere, de whiskey.

Citeste si...
Augustin Lazăr are o reacție DURĂ, după ultimele evoluții din justiție și acuză PRESIUNI: 'Magistratura rezistă'

Faptul că nu purtam masca se datora în primul rând faptului că eram după ce mâncasem și îi servisem pe colegi cum e firesc. Dacă e nevoie plătesc amenda, nu mă dau în lături. Greșeala e umană. Ni se întâmplă tuturor”, a declarat Ludovic Orban.

În urma apariției în spațiul public a unei fotografii în care apare fumând, într-un birou, și fără mască, aproape de alți membri ai Executivului, premierul Ludovic Orban a fost sancționat cu două amenzi.

Ludovic Orban, amendat cu 3.000 de lei, a plătit imediat prin ghișeul.ro
„Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise”, se arată într-o informare a Guvernului.

„Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeași măsură de către orice cetățean, indiferent de poziția pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate trebuie aplicate sancțiunile stabilite de lege, fără a face distincție”, potrivit documentului transmis sâmbătă.