Premierul Ludovic Orban
Featured, Politic

Premierul Ludovic Orban: 6 august, o zi extrem de importantă pentru Valea Jiului

Premierul Ludovic Orban: 6 august, o zi extrem de importantă pentru Valea Jiului și pentru toți cei care își câștigă existența din activitatea minieră. Prezența mea aici vreau să reprezinte un semnal clar că Guvernul României este preocupat de problemele din Valea Jiului și caută să găsească cele mai bune soluții, astfel încât Valea Jiului să aibă un viitor, să poată depăși toate situațiile complicate pe care le-a trăit în ultima în ultima perioadă și, mai ales, riscurile privitoare la viitor.

Conform celor spuse de Ludovic Orban, Guvernul este preocupat de problemele din Valea Jiului. Prim-ministrul a subliniat că este extrem de atent pentru a putea găsi cele mai bune decizii guvernamentale.
Premierul Ludovic OrbanPremierul Ludovic Orban: 6 august, o zi extrem de importantă pentru Valea Jiului

Am discutat cu reprezentanţii autorizaţi ai minerilor, cu liderii Sindicatului Muntelui şi liderii reprezentativi pentru fiecare dintre cele 4 exploataţii miniere cu care am căutat să găsim soluţii pentru ca activitatea companiei să continue şi locurile de muncă să nu fie afectate. Am identificat soluţii care, în mod evident, le-am stabilit, care au nevoie de un acord de la nivelul Comisiei Europene şi pe care noi vrem să le implementăm. Este nevoie de o companie care să nu mai fie grevată de datoriile istorice şi care să includă toate activele care sunt rentabile şi care au capacitatea să-şi desfăşoare activităţi în condiţii de eficienţă, şi vrem să facem lucrul acesta”, a spus Orban.
Premierul Ludovic Orban

Guvernul a adoptat o serie de măsuri de sprijin
Orban a subliniat că Guvernul a adoptat, deja, o serie de măsuri de sprijin. Acesta a menționat că ordonanţele de urgenţă aprobate pentru achitarea plăţilor compensatorii în cazul celor care au fost disponibilizaţi în Valea Jiului.

„Suntem extrem de atenţi la tot ce se întâmplă în Valea Jiului pentru a putea găsi cele mai bune decizii guvernamentale pentru a vă sprijini (…) Nouă ne pasă şi vom adopta toate soluţiile pe care putem să le adoptăm în contextul legislaţiei europene şi pe baza istoricului economic care există aici, în Valea Jiului”, a transmis Orban.

De asemenea, premierul a subliniat că Valea Jiului trebuie „să se deschidă spre exterior”, făcând referire la proiectele de infrastructură rutieră zonale care trebuie continuate.

„Este fundamental ca în următorii 10 ani, că avem o fereastră de oportunitate de 10 ani pe care ne-o dă Green Deal-ul, să reuşim, cu adevărat, să creăm o dinamică economică. Oricine vrea să facă o afacere în Valea Jiului într-un domeniu profitabil să fie sprijinit (…), orice investitor care vrea să vină să investească în Valea Jiului să primească un set de avantaje, astfel încât să poată să investească şi să creeze locuri de muncă în capacităţi productive, astfel încât, în timp, să existe un viitor cert pentru Valea Jiului”, a adăugat Ludovic Orban.