Actualitate

Premierul Franţei spune stop primirii imigranţilor

Premierul Manuel Valls este de parere ca Uniunea Europeană nu ar mai trebui să primească imigranţi.valls

“Europa trebuie să spună că nu poate să mai primească alţi imigranţi, aşa ceva nu este posibil. Controlarea frontierelor exterioare ale Uniunii Europene este esenţială pentru viitorul UE. Dacă nu facem asta, atunci poporul va spune: «Ajunge, Europa!»”, a spus premierul francez.

Cancelarul german, Angela Merkel a vorbit si ea despre dezastrul pe care l-a provocat Statul Islamic în Europa. “Cel mai puternic răspuns dat teroriştilor este să ne continuăm vieţile normal şi să menţinem valorile de până acum, cu încredere şi în libertate. Noi, europenii, vom demonstra că vieţile noastre libere sunt mai puternice decât orice act de teroare. Distribuirea refugiaţilor în funcţie de performanţele economice şi de alte condiţii, disponibilitatea de a participa la un sistem permanent de repartizare a refugiaţilor conform cotelor vor determina dacă Spaţiul Schengen va rezista pe termen lung”, a spus Merkel.

După atacurile teroriste de la Paris, în care au fost ucise 130 de persoane, Polonia a semnalat că ar putea să nu mai accepte cotele obligatorii privind distribuirea refugiaţilor impuse de Uniunea Europeană.