Premierul Theresa May a convocat, joi, miniştrii britanici într-o şedinţă specială pentru a discuta dacă Marea Britanie se va alătura Franţei şi Naţiunilor Unite într-o posibilă operaţiune militară în Siria, în urma unui presupus atac chimic, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Preşedintele american Donald Trump a avertizat Rusia, miercuri, că va desfăşura acţiuni militare în Siria, acuzând Moscova pentru susţinerea preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Rusia a avertizat Occidentul împotriva unui atac asupra Siriei, care este de asemenea susţinută de Iran. Moscova consideră că atacul chimic produs la periferia Damascului a fost comis de organizaţia umanitară insurgentă Căştile Albe, fiind o înscenare.

În acest context, Theresa May a convocat miniştrii britanici pentru a purta o discuţie privind reacţia Marii Britanii la presupusul atac chimic.

“Atacul chimic, care a avut loc duminică în Siria, reprezintă un act şocant şi barbaric. Toate indiciile arată că regimul sirian este responsabil”, a declarat Theresa May.

Marea Britanie a mai lansat în trecut atacuri aeriene din baza militară pe care o deţine în Cipru, însă vizând doar grupuri militante ale organizaţiei Stat Islamic.