Telefonul mobil care transmite… mirosuri!

  telefon mirosuri (3)

David Edwards, profesor de inginerie la Harvard University, a realizat un dispozitiv denumit oPhone care trimite şi recepţionează fotografii şi arome. Prin urmare, în curând se va putea transmite de pe telefon nu doar fotografia unei pizza, ci şi aroma acesteia, cu ajutorul dispozitivului inventat de profesorul de la Harvard, scrie Daily Mail.

Se pot amesteca şi potrivi 32 de arome de bază pentru a crea peste 300.000 de mirosuri unice, potrivit portalului oPhone. Apoi, aceste mirosuri vor putea fi trimise prietenilor prin intermediul oNotes, folosind aplicaţia oSnap.

La data de 10 iunie, Edwards a trimis prima aromă transatlantică folosind oPhone, de la New York la Paris, iar aroma reprezenta mirosul brut al New Yorkului.

“Mirosul este ciripitul natural al lumii, pentru că e nevoie de doar câteva secunde pentru a primi o mireasmă”, a declarat Edwards pentru Fast Company. Înţelegerea unei persoane care declară “Mi-e dor de tine în New York”, trimiţând un mesaj cu miros, este cu adevărat interesantă şi puternică.

Se poate transmite de asemenea o fotografie proprie – un selfie – însoţită de un miros anume. Poate părea ciudat, şi uneori chiar grosolan, dar este bine documentat faptul că mirosul este strâns legat de memorie.

Compania care a creat oPhone, Vapor Communications, afirmă că intenţionează să facă disponibilă mesageria cu parfum pentru toţi utilizatorii de telefonie mobilă pentru care mirosul este important, pentru sănătate, memorie, auto-exprimare, divertisment, călătorii sau pentru comercializarea online de conţinut aromat. Dacă testele vor constitui un succes, profesorul se gândeşte deja la transmiterea de imagini parfumate via Facebook sau Twitter, prin hotspoturi dotate cu oPhone din întreaga lume.

Citeste si...
Zece lecții despre dragoste pe care mamele trebuie să le dea fiicelor lor