Alin Stoica, prefectul Bucureştiului, anunță că, în condițiile în care spitalele din București sunt din nou în criză de locuri la ATI pentru bolnavii de COVID-19, autoritățile locale vor încerca să sprijine aceste unități.

Bucureştiului a declarat că se va întâlni miercuri cu reprezentanţii DSP şi ISU, pentru a discuta posibile măsuri suplimentare, astfel încât să nu se ajungă la incidenţa de 6 infectaţi la mia de locuitori, care, conform legii, ar însemna carantinarea imediată a capitalei.

Până miercuri însă, prefectul capitalei, Alin Stoica, anunță la Europa FM că luni va discuta cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și cu cei ai ISU despre evoluția pandemiei în Capitală, care acum este de aproape 4 la mia de locuitori.

„Dacă pot fi luate măsuri suplimentare de prevenire a carantinării, le vom adopta.

Voi solicita atât DSP, cât și ISU să vedem seria de date și să facem o mică prognoză, să vedem în a doua parte a săptămânii dacă se păstrează trendul. Dacă se păstrează, să avem o altă ședință și să vedem dacă se impun alte măsuri în anticiparea carantinării, trebuie să vedem dacă putem face ceva să prevenim această evoluție sau să ne pregătim pentru această situație.”, a spus prefectul Alin Stoica pentru sursa citată.

Prefectul Bucureştiului, numit în urmă cu mai puţin de o săptămână
Guvernul a aprobat în ședința din 10 martie numirea unui nou prefect de București. Această funcție îi revine alianței USR-PLUS, a cărei propunere a fost Alin Stoica, avocat și președintele filialei PLUS Sector 6.

Timp de doi ani (2016 – 2018), Alin Stoica a reprezentat societatea civilă în una dintre comisiile Consiliului Economic și Social – Comisia pentru relații de muncă, politică salarială, incluziune socială și sănătate, se arată într-un comunicat USR-PLUS. Atribuțiile acestei comisii sunt de revizuire și avizare a tuturor proiectelor de legislație în domeniu.

Propunerea formaţiunii USR-PLUS a stârnit nemulțumirea lui Adrian Muraru, secretar general adjunct PNL București. Muraru a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj al lui Alin Stoica în care acesta îl ataca pe Nicușor Dan și spunea despre acesta că susținerea arătată PNL îl va scoate din viața politică după cei 4 ani de mandat la primărie. Muraru este de părere că Alin Stoica nu are competenţe administrative şi îl avertizează să fie atent atunci când semnează ceva.

Citeste si...
Florian Bodog pune tunurile pe șefii DSP. Ministrul anunță o NOUĂ demisie. Motivul: Stă pe Facebook şi postează bancuri