Actualitate, Featured

Predoiu a discutat cu Klemm despre refacerea legilor justiției și modificarea codurilor

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit, joi, cu ambasadorul SUA Michael Klemm, la cererea acestuia, pentru un schimb de vederi legat de agenda ministerului și cooperarea judiciară internațională româno – americană, anunță Ministerul Justiției.

„Încă din debutul întâlnirii, domnul Hans Klemm l-a felicitat pe domnul Cătălin Predoiu, pentru preluarea mandatului de ministru al justiției și i-a transmis întregul suport atât din partea Ambasadei Statelor Unite, cât și a SUA, pentru agenda cu care a venit în fruntea ministerului așa cum se regăsește în programul de guvernare”, se arată într-un comunicat de presă.

Ambasadorul SUA „și-a exprimat disponibilitatea în ceea ce privește cooperarea juridică internațională, precum și întregul suport pentru munca pe care ministerul justiției, alături de sistemul judiciar și de Parlament, o va întreprinde pentru refacerea legilor justiției și a codurilor penale”.

„Cele două părți au exprimat faptul că refacerea legilor justiției și finalizarea codurilor penale sunt obiective esențiale în perioada care urmează, astfel încât justiția din România să devină un serviciu public eficient și, în același timp, înfăptuită la termene rezonabile, să aducă cetățenilor dreptate și pace socială. De asemenea, s-a subliniat importanța restabilirii capacității parchetelor de a combate criminalitatea de toate tipurile, cu respectarea drepturilor și garanțiilor procedurale”, potrivit comunicatului.

”Cooperarea cu SUA și UE a fost esențială în trecut pentru Ministerul Justiției în atingerea obiectivelor de reformă în Justiție și de combatere a criminalității de toate tipurile, va fi reluată și va aduce beneficii cetățenilor noștri, magistraților și sistemului judiciar. Sunt foarte interesat să prevenim infracționalitatea și să recuperăm produsele și prejudiciile create prin infracțiunile de toate tipurile. Banii publici deturnați de infractori sunt ai cetățenilor și trebuie aduși acasă de oriunde aceștia i-au ascuns de Justiție. Înțeleg interesul părții americane pentru refacerea legilor justiției și a codurilor penale, ca și pentru combaterea infracțiunilor la regimul drepturilor de proprietate intelectuală, sunt și obiectivele noastre. Vom relua cooperarea și o vom dezvolta, pentru că este în avantajul cetățenilor români și servește intereselor noastre de țară”, a conchis Ministrul Justiției.