Culinar, Desert

Prajitura cu piscoturi

Prajitura cu piscoturi
blankFoile:

250 gr făină, 50 gr margarină, o linguriţă de bicarbonat stins cu 1-2 linguri de lapte, un ou întreg, 2 linguri de zahăr praf, o lingură de cacao. Toate se frământă, se face o cocă care se lasă să stea jumătate de ora, după care se coc 2f oi pe dosul tăvii,se înţeapă cu furculiţa pentru a nu face umflaturi.

Crema:

600 ml lapte, 4 linguri făină potrivit de pline, 200 gr zahăr praf, un zahăr vanilat. Se pune la fiert.Când este rece se adaugă 300gr unt şi se amestecă.

Sirop:

150 gr de rom, 100 gr zahar, o cana de apa.

Cum le aşezăm:

Pe una din foi se pune jumătate din cremă, pişcoturile stropite cu sirop, peste care se pune restul de cremă şi deasupra a doua foaie. Deasupr aseornează cu glazură de ciocolată.

blank