Culinar, Desert

Prajitură cu cacao

Prajitură cu cacao

Prajitură cu cacaoIngrediente:
– 6 oua
– 200 g. zahar
– 200 g. faina
– 100 ml. ulei
– 50 ml. apa
– 2 plicuri zahar vanilat
– sare
– 1 plic praf de copt stins in otet
– 4 linguri de cacao

Mod de preparare:

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu mixerul si se adauga zaharul si praful de copt.

Galbenusurile se amesteca cu apa, uleiul, sarea, zaharul vanilat si se toarna peste albusuri impreuna cu faina. Se toarna jumatate de compozitie intr-o tava unsa cu ulei (sau folositi hartie de copt)si restul se amesteca bine cu lingurile de cacao si apoi se toarna peste. Se da la foc potrivit, aproximativ 30 minute. Cand este gata si s-a racit putin presarati zahar pudra peste si puteti sa mai radeti putina ciocolata. Se poate servi pur si simplu ca desert cu frisca sau alaturi de o cafea ori un ceai bun.

Nota:

Cacao nu este doar un ingredient alimentar care sa ofere gust si culoare bauturilor si dulciurilor noastre. Este un izvor de sanatate de care ar trebui sa invatam sa profitam cat mai mult posibil.
In primul rand, cacao ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare si a unor boli mortale, cum ar fi cancerul. Epicatecina, un compus din cacao, ajuta la marirea capacitatii de relaxare a vaselor sanguine. Acest flavonol se gaseste si in ceaiul verde, in sucul de grefe si in vinul rosu, toate recomandate pentru prevenirea bolilor de inima si pentru mentinerea nivelului de colesterol sub control. Persoanelor cu diabet le este indicat sa consume cat mai mult din acest ingredient. In acest mod colesterol bun se va mari, implicit nivelul de colesterol rau va scadea.

Pofta Buna !