Liviu Ganea a făcut pasul la echipa mare a lui Dinamo în 2006, iar la finalul sezonului a ridicat titlul de campion deasupra capului.

Primul sezon la seniori nu a fost, însă, lipsit de peripeții și fluctuații. În turul campionatului, Liviu Ganea nu a intrat des în planurile lui Mircea Rednic, ba chiar a fost trimis la echipa secundă, dar nu doar pentru că Dinamo avea în lot în acel moment atacanți ca Ionel Dănciulescu, Claudiu Niculescu sau Ionel Ganea, ci pentru că, pe atunci, tânărul vârf a ales să dea Bacalaureatul și să rateze, astfel, o parte a pregătirii de vară.

Liviu Ganea, ”exilat” de Mircea Rednic pentru că a ales să dea Bacalaureatul
”Campion cu Dinamo în 2006 – 2007, cu Rednic antrenor. E o poveste foarte interesantă. În anul ăla eu trebuia să dau bacul. S-a plecat în cantonament în Franța. Erau Dănciulescu, Niculescu, Ionel Ganea, nu mai exista al patrulea atacant.

M-am dus la domnul Rednic și i-am zis că trebuie să dau bacul, pentru că altfel rămân fără el. Mi-a zis să aleg, ori bacul, ori fotbalul. Eu m-am dus să dau bacul. Din pregătirea din Franța am ratat doar prima parte, apoi m-am întors la antrenament.

La antrenamente, să zicem că eram 21, ăla, al 21-lea, du-te ia și tu o minge și du-te în spate. Am zis că hai, o zi, două, trei. Aveam 19 ani nu știam ce să fac, de fiecare dată el mă trimitea în spate să joc singur. Nu mai intram în planuri.

Mă chemau la antrenament, nu aveau cum să nu mă cheme. Eram pe genul: ‘Nea Mircea, eu ce fac acum?’. M-am simțit foarte ciudat. De când i-am zis lui Rednic că mă duc să dau Bacalaureatul, am ieșit din planuri”, a declarat Liviu Ganea, potrivit AS.ro.

Rechemat de nevoie la prima echipă, Liviu Ganea a marcat
Liviu Ganea a fost rechemat la prima echipă a lui Dinamo la începutul returului, după ce Ionel Ganea fusese vândut la Rapid.

Atacantul a știut să profite de șansa oferită, a marcat cu UTA Arad și a rămas în echipă.

”Până în iarnă s-a întâmplat chestia asta. Avea și un stil așa. Toate astea până la meciul cu UTA, eu am jucat la Dinamo 2. M-a băgat la meciul cu UTA. Rămăseseră doar Niculescu și Dănciulescu, Ionel plecase la Rapid. Cât să mai țină și ei, erau uzați, mai era un retur.

M-a băgat la meciul cu UTA și am dat gol, un șut frumos, sub bară, de pe la vreo 20 de metri, după ce am fost conduși cu 0-1. De atunci am început să joc. Până atunci m-au tratat așa, chiar dacă erau alții mai mici decât mine, nu eram cel mai mic”, a rememorat Liviu Ganea.