Povestea lui Hasbulla Magomedov, un băiat de 18 ani care suferă de o boală rară, a devenit viral pe Internet datorită clipurilor comice pe care le postează.

Povestea unui băiat cu boală rară care suferă de o afecțiune genetică rară numită deficit de hormon de creștere, conform unui medic.

Dr. Karan Raj a explicat că ar fi vorba despre despre o afecțiune care apare atunci când glanda pituitară sau hipofiza, de la creier, care este responsabilă pentru producerea majorității hormonilor corpului, nu poate produce hormon de creștere, conform Lad Bible.

Această afecțiune se numește nanism hipofizar și face ca persoana respectivă să fie mică de statură, dar cu proporții normale ale corpului.

Afecțiunea poate să apară încă de la naștere sau se poate dezvolta mai târziu.

Dr. Raj a declarat că nu se știe cum apare afecțiunea, dar că poate fi tratată dacă este descoperită la timp. Copiii cu această afecțiune pot primi injecții cu hormon de creștere uman.

Și Lionel Messi a fost diagnosticat cu deficit de hormon de creștere, la 10 ani.

Revenind la Hasbulla Magomedov, el a devenit o adevărată senzație pe Internet. Băiatul are peste 320.000 de urmăritori pe Instagram și 17.500 pe TikTok .

Acum, este foarte mare interes, pentru că Hasbulla ar urma să lupte cu Abdu Rozik, un alt băiat cu aceeași afecțiune.

Șefa Asociației Atletice Dwarf din Rusia, Uliana Podpalnaya, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la potențialul meci și a spus că va fi „lipsit de etică”, deoarece ar fi un „spectacol de râs”.

„Nu este nici o luptă de spectacol. Ei sunt plătiți cu mulți bani, dar este un spectacol pentru a face oamenii să râdă. Nu este nimic serios în asta, nu este sport. Nu este etic, este greșit din punctul meu de vedere”, a declarat ea.