Multă lume își va fi imaginat că Portocală este după gratii sau că face pe consilierul juridic pe la cine știe ce firmă de bandiți. Înregistrarea postată de Victor Ponta, și preluată de mai toată media, ne trezește la realitate. Este bine mersi, necondamnat, cu toate dosarele în coadă de pește. Și Lucian Onea este bine merci. Și Cristian Ardelean de la Oradea, tot așa. Și procurorul de la Brașov, Cornel Deca, este bine merci. Toată echipa de demolat adversari și de mutilat destine orchestrată de Luluța a supraviețuit. Mai bine sau mai rău. N-a decontat nimic. Cracul din Parchet al Binomului a fost salvat. Și cracul de informații, reprezentat de SRI, este bine-merci. Scoate fum negru deasupra pădurii. Din afaceri și din manevre politice.

Pe tăcerea asta mormîntală despre statul de drept, înregistrarea cu Negulescu Portocală a sunat ca o ofensă publică. Mai rău, ca o slujbă de pomenire la căpătîiul statului de drept. Unul cu vizibile semne de derapaj a ajuns procuror și a fost folosit ca o mașină de tortură. Sigur este vocea lui. A devenit celebră. Mărturisirile sale sună a confesiune de om nebun. În demența lui, Negulescu-Portocală făcea curte nevestei unui arestat. Cum a mai făcut un procuror, în cazul unui avocat pe care l-a trimis după gratii. Tot din „rațiuni” de nevastă. Abuzuri șocante! Asemenea aberații n-au fost posibile nici în comunism. În România, să-i zicem democratică, unde modelul american de stat paralel a fost patentat de Traian Băsescu și servitorii, au avut loc abuzuri ce depășesc, mult, producția imaginațiilor bolnave.

După ce a instalat un președinte, binomul denunțat a făcut cîțiva pași înapoi. Și-a anulat o parte din protocoalele de funcționare. Dar n-a decontat nimic. Statul paralel al lui Traian Băsescu a trecut la Klaus Iohannis. O parte funcționează, o parte este în conservare. Nu a cercetat-o nimeni. SIIJ, mecanismul juridic creat pentru cercetarea acestor cazuri, a fost blocat. Nu funcționează. Cu strîmbe din partea întregii racolate sau strînse în jurul binomului n-a produs mare lucru. Cu un ministru al Justiției ca din brînză, cu un președinte care a preluat Statul paralel, am abandonat orice subiect legat de statul de drept. Zicînd că îl salvează, Klaus Iohannis, PNL-ul și SRI-ul condus de Eduard Hellvig l-au îngropat. Și au salvat dosarele celor care ar fi trebuit să zboare din justiție și unii chiar să ajungă după gratii.

Supraviețuirea întregii rețele de strîns cu ușa și de distrus adversari ne arată ce fel de stat de drept conduce Klaus Iohannis. Din momentul în care n-a mai existat riscul să-l piardă de sub control, nimeni din catastrofala echipă aflată sub bagheta lui Klaus Ioahnnnis n-a mai zis nici mîc!
Probabil că pînă nu se alege praful din deep state în SUA, în România nu se va schimba nimic în materie de stat de drept!