Actualitate, Stiri

Populism ieftin pe baza morţii copilului de 4 ani

Băsescu a trimis o coroană de flori pentru copilul ucis de câinii comunitari

Consilierul prezidenţial Gabriel Berca a mers, astăzi, la biserica Sf. Gheorghe din Capitală, la care a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al băiatului de 4 ani, ucis de câini comunitari, aducând şi o coroană de flori din partea preşedintelui Traian Băsescu.

copil_ucis_de_caine_54830000„Singura soluţie (la problema câinilor comunitari – n.r.), după cum s-a exprimat şi preşedintele aseară, este un act normativ care să reglementeze o dată pentru totdeauna chestiunea asta. Conform procedurilor, se pare că doar prin sterilizare nu rezolvăm această problemă”, a declarat Berca, la ieşirea din biserică, citând practic cuvintele şefului statului spuse cu o zi în urmă.

Bercea a mai afirmat că iubitorii de câini ar trebui să îi îngrijească, nu să-i lase flămânzi pe străzi.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, tot astăzi, că a rămas „marcat” de drama lui Ionuţ. „Am rămas marcat de drama lui Ionuţ. După ce am văzut ieri poza lui Ionuţ, sunt marcat ce splendoare de copil şi ce se poate întâmpla”, a afirmat preşedintele Băsescu.

Traian Băsescu a făcut această declaraţie, la ieşirea de la Spitalul Universitar, de unde au fost externate fiica şi nepoata sa.

blank