“Am fost în minoritate și votul a decis altceva. Mai mult de atât nu aș vrea să comentez pentru că mâine dl. Iohannis merge la Consiliul European și poate schimbă domnia sa acolo. (…) Consiliul European e cel care ia deciziile cele mai mari că acolo sunt șefii de guvern, plus domnul Iohannis și cu președintele Franței, restul sunt prim-miniștri acolo. La JAI sunt miniștri de Interne. Sigur că mâine Consiliul European poate să schimbe în tot sau în parte decizia de astăzi (…). Eu sper (…) că mai se pot negocia anumite lucruri. Putem să discutăm după ce mâine seară dl Iohannis va spune ce s-a decis la Consiliul European”, a declarat șeful guvernului.00127861_large_67805100

Întrebat dacă România are bani pentru a putea primi un număr mai mare de refugiați, Ponta a spus că “nu e o problemă de bani”.

“Problema se pune de capacitatea noastră logistică și de capacitatea de a-i integra în societate. Nu cred că ideea este să luăm niște oameni și să-i ținem undeva închiși, că nu așa se face. Ideea este de a încerca să le oferim un mod de viață până când se pot întoarce în țările lor. Ceea ce astăzi, când vorbim, nu avem o asemenea experiență. Nu suntem America sau Franța, care să fi avut o experiență… populații importante de integrat în România, dimpotrivă”, a explicat Ponta.