Politic, Stiri

Ponta: Un judecător sau un procuror trebuie sancţionat mult mai aspru pentru fapte de corupţie

ponta

Premierul Victor Ponta consideră că judecătorii şi procurorii trebuie sancţionaţi “mult mai aspru” pentru fapte de corupţie, pentru că altfel oamenii îşi pierd încrederea în sistemul de justiţie.

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la PSD Arad, cum comentează “campania de arestări din ultima vreme în Justiţie şi Sănătate”, el afirmând că, spre deosebire de preşedintele Traian Băsescu, nu poate să se pronunţe “când trebuie oprite, când trebuie pornite arestările”.

“Dacă mă întrebaţi însă cum văd combaterea corupţiei în anumite domenii, cum e vorba de Sănătate, nu pot decât să salut eforturile făcute de instituţiile statului, prin care cei care fraudează banii din Sănătate sunt sancţionaţi aspru. Mi se pare îngrozitor, sigur, e condamnabil şi când se fraudează bani de la străzi sau alte contracte, dar tocmai în Sănătate, unde e atât de mare nevoie de bani, să fraudeze aceşti puţini bani, mi se pare foarte grav”, a spus premierul.

Ponta s-a referit şi la cazurile de corupţie din Justiţie, afirmând că judecătorii şi procurorii care încalcă legea trebuie sancţionaţi “mult mai aspru”.

“Sunt fost procuror, fost magistrat, un judecător sau un procuror trebuie să fie sancţionat mult mai aspru pentru fapte de corupţie decât orice alt funcţionar, pentru că noi suntem cei care trebuie să aplicăm legea. Dacă noi o încălcăm, evident că sancţiunea trebuie să fie mult mai mare pentru un judecător şi un procuror pentru că atunci se afectează şi încrederea oamenilor în sistemul de justiţie”, a conchis premierul.