Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri în cadrul Târgului Internațional de produse și echimapente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei, INDAGRA 2014, că de la jumătate anului 2015 s-ar putea micșora TVA-ul la fructe, legume și produse din carne, iar taxele nu vor crește în anul următor.

102724_1

El a menționat însă că aceasta va fi o decizie a guvernului viitor, “în funcție de datele fiscal bugetare”.

“În campaniile electorale mai se spun și lucruri trăznite: se pare că o să mărim taxele, se pare că… Domnul Iohannis părea la început un om serios, dar e extrem de neserios, a zis că ‘se pare că’. Nu se pare nimic, cifrele sunt foarte clare. Avem în acest moment pe nouă luni excedent bugetar, deci mai avem încă posibilitatea de a cheltui 2,2% din PIB, vreo 3 miliarde de euro. Avem acest spațiu fiscal bugetar, aici intrând reducerea CAS, intrând reducerea TVA la pâine. Deci, anul viitor nu se mărește nicio taxă. Poate fi scăzută din toate cifrele pe care noi le avem, nu din ‘se pare’, ci din cifre, se poate merge mai departe din a doua jumătate a anului cu reducerea TVA la fructe și legume și la produsele din carne”, a spus premierul.

Prim-ministrul Victor Ponta a participat miercuri la deschiderea Târgului internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei INDAGRA 2014.