Politic, Stiri

Ponta, mesaj pentru Radu Beligan, după textul scris de Andrei Pleșu.

Premierul Victor Ponta a scris pe facebook un comentariu adresat  lui Radu Beligan, după ce Andrei Pleșu a semnat un editoarial în care l-a crticat pe Beligan pentru susținerea pe care i-o acordă lui Ponta.  Astfel, Ponta a precizat că îi cere iertare senorului pentru tot ce trebuie să îndure, completând că acele cuvinte i-au fost adresate public de către oameni  care ar trebui să îl respecte.

ponta_34_59311000

Iată integral textul care se regăsește pe pagina de facebook a premierului:

”Maestrului Radu Beligan: Am primit ca pe un dar uimitor vestea ca ma sustineti. Dar acum citesc si nu-mi vine sa cred ce cuvinte va sunt adresate public de catre oameni care sunt datori sa va respecte. Va cer iertare pentru tot ce trebuie sa indurati astazi. Va cer iertare si din partea celor care si-au mai gasit o tinta fiindca nu pot trai altfel decat incercand sa doboare valori.

Ura si dezbinarea sunt bolile de care Romania trebuie sa se vindece.

Pentru cei care se intrebau ce inteleg eu prin Marea Unire a romanilor – exact asta inteleg. Vreau sa renuntam la rabufnirile absurde de ura la adresa celor care gandesc altfel decat noi. Vreau sa nu mai privim totul din perspectiva “noi versus ei”, ci sa reinvatam ce ne uneste. Si mai ales sa reinvatam sa respectam valorile care ne fac puternici ca natiune.

“Mandri ca suntem romani” nu e un slogan, nu e un gand banal, nu e nationalism ieftin. Este un indemn: sa respectam cu adevarat ce avem pretios si ce ne face mai buni. De pilda, sa il respectam pe maestrul Radu Beligan pentru tot ce a facut si face pentru noi. La fel cum trebuie sa ii respectam si pe cei care nu ne sustin.

Cine nu intelege asta vrea sa continue cercul vicios al ultimilor 10 ani – demolare, ura, conflict.

Maestre, va multumesc pentru cuvintele frumoase! Si stiu ca nu e nevoie sa va asigur eu de dragostea pe care v-o purtam noi toti – publicul caruia i-ati daruit atat de mult. O simtiti in jurul dumneavoastra, acoperind vocile stridente ale catorva care nu stiu altceva decat sa urasca”, se arată pe pagina de facebook.