Politic, Stiri

Ponta loveşte dur şi îl compară pe Băsescu cu Hitler!

Ponta: „Ne va mai face nouă, PSD, USL, cât de mult rău va putea”

victor_ponta

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Consiliului Naţional, că este convins şi le transmite tuturor social-democraţilor faptul că până la anul Traian Băsescu le va mai face PSD-ului şi USL-ului, cât de mult rău va putea.

Victor Ponta loveşte dur în Traian Băsescu. Şi îl compară voalat cu dictatorul nazist Adolf Hitler. El a arătat că cineva făcea o comparaţie a situaţiei de astăzi cu anul 1944, când aliaţii erau destul de aproape.

„Toţi ştiau că se apropie victoria, dar mai ştiau că cel împotriva cărora luptau nu va accepta înfrângerea, că va face cât mai mult rău. Şi eu sunt convins şi vă spun şi dumneavoastră că Traian Băsescu ne va mai face nouă, PSD, USL, cât mai mult rău va putea până la anul. De aceea trebuie să câştigăm bătăliile, pentru a putea încheia această perioadă de război a românilor împotriva românilor”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a spus că PSD trebuie să caute în continuare dialogul şi cooperarea, atât în păstrarea Uniunii Social Liberale, cât şi în capacitatea pe care a arătat-o şi pe care vrea să o dovedească în continuare de a discuta şi cu cei din afara majorităţii parlamentare.

„După atâţia ani de dezbinare, după atâţia ani de războaie, suntem în momentul în care este nevoie de pace, de construcţie”, a spus Ponta, precizând că doreşte să dovedească în fiecare zi capacitatea de dialog, de toleranţă, în contextul în care PSD este cel mai mare partid din România.

„Trebuie să fim întotdeauna cei mai dornici de dialog, cei mai capabili de toleranţă şi de solidaritate, pentru că, altfel, vom rămâne cel mai mare şi cei care strâng pe toţi ceilalţi împotriva lor”, a mai spus Ponta.

Ponta a susţinut că obiectivul său este de a vindeca o societate sfâşiată de războaie şi de a reconstrui ceea ce s-a distrus în această perioadă.

Victor Ponta a mai declarat că, în urmă cu nouă ani, după pierderea alegerilor de către PSD, România a deraiat de la un drum european.

„Anul viitor se încheie o perioadă politică şi istorică, însă e foarte important cu ce o înlocuim. Ştiu că şi dumneavoastră aţi cam obosit după atâtea războaie, mulţi aţi fost răniţi, mulţi aţi fost persecutaţi în această perioadă, mulţi încă sunteţi. Ştiu că poate vi se pare dificil, dar mesajul meu pentru dumneavoastră este că mai avem încă un an de bătălii politice, pentru că mai avem încă o perioadă în care nu vom avea linişte şi pace. Vă rog să vă găsiţi resursele pentru victoria finală, toate rănile de până acum le putem totuşi gestiona pentru a câştiga victoria finală”, a mai spus premierul Ponta.

 

 

 

blank