Premierul Victor Ponta a anunţat marţi că, în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale în 16 noiembrie, îl va lua pe Teodor Meleşcanu consilier prezidenţial pe domeniul de care în prezent se ocupă Iulian Foto.

melescanu_84661200

Victor Ponta a anunţat că a vorbit cu Teodor Meleşcanu. “Domnia sa va face parte din echipa mea prezidenţială ca şi consilier pentru probleme de securitate naţională. Adică în locul ocupat acum de domnul Fota. Mă bazez pe experienţa domniei sale şi am nevoie de oameni cu experienţă la Cotroceni. Vor fi şi alţi consilieri pe care îi voi prezenta în perioada următoare”, a anunţat Victor Ponta, înaintea şedinţei coaliţiei de la Parlament.

Ponta a vorbit şi despre funcţia de prim-ministru în cazul în care el ajunge preşedintele României. “Pentru această funcţie este nevoie de susţinearea coaliţiei şi această coaliţie va fi formată până în 2016 de PSD, UNPR, PC şi Partidul Liberal (PLR). Eu nu pot să vă anunţ ceva decât după ce vorbesc cu cei din coaliţia de guvernare”.

Florin Georgescu, fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta I, este una dintre propunerile lui Victor Ponta pentru a-l înlocui în funcţia de premier, dacă va fi ales preşedinte aş României, informează România TV. Celelalte două nume de pe lista prezentată colegilor din PSD de Victor Ponta sunt Călin Popescu Tăriceanu şi George Maior.