Economic, Stiri

Ponta îi ademenește pe americani cu scăderi de taxe

Ministrul Finanțelor Publice Ioana Petrescu a anunțat reduceri de taxe și impozite pentru 2015 – impozitul pe construcţii speciale va fi redus de la 1,5 la 1%, iar taxa pe construcţii va fi diminuată cu 33 de procente.

victor_ponta_42505900

Planul Guvernului Ponta pentru investitorii americani din energie cuprinde reduceri de taxe şi impozite. Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor Publice a declarat la Houston că România vrea să creeze un mediu fiscal pro-business, prin reducerea taxelor şi impozitelor.

Guvernul Victor Ponta a prezentat mediul economic din România în faţa a peste 300 de posibili investitori americani ca fiind unul de încredere. Argumentele folosite de Victor Ponta ţin în special de fiscalitatea redusă. Scutirea impozitului pe profitul reinvestit şi CAS-ul diminuat cu 5 puncte procentuale pentru angajatori, ambele măsuri intrate în vigoare în 2014 construiesc o imagine pozitivă mediului de afaceri din România.

Strategia implementată de Guvernul Ponta în aproape 3 ani de guvernare funcţionează: compania americană Stratum Energy a anunţat deja investiţii pentru 2015 de peste 150 milioane de dolari în Romania. Banii vor fi direcționați în sectorul energetic, pentru exploatarea gazelor naturale descoperite în zona Moinești din Bacău.

România ar putea să devină independentă din punct de vedere al energiei în următorii 5 ani, a declarat Victor Ponta din SUA.

Pachetul de măsuri pro-creștere susținute și implementate de guvernul condus de Victor Ponta cuprind scheme de ajutor de stat, credite fiscale pentru investitori și încurajarea activității de cercetare – dezvoltare prin deductibilități fiscale.

Printre companiile mari interesate în investiții importante în domeniul energetic din România se numără companiile americane Halliburton și Exxon Mobile, doi dintre liderii mondiali din domeniu.