Featured, Politic

Ponta i-a facut-o lui Dragnea! Zice ca Gabriela Firea si Corina Cretu sunt candidatii ideali pentru prezidentiale

Liderul Pro România Victor Ponta a declarat marţi, la Iaşi, că, pentru alegerile prezidenţiale, comisarul european Corina Creţu ar fi un candidat foarte bun al partidului, oferind şi alte două posibile nume, respectiv Gabriela Firea şi Sorin Cîmpeanu, relatează News.ro.

Victor Ponta a spus, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că nu vrea ca în turul doi să intre Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea, el adăugând că Iohannis şi-l doreşte pe Liviu Dragnea în finală pentru că “e uşor de bătut“.

“Nu vrem să ajungem în turul doi să avem de ales între Iohannis şi Dragnea, pe Dragnea nu se pune problema să-l susţinem că e chiar un dezastru pentru România, dar nici Iohannis n-a prea fost un preşedinte bun. Noi vom sprijini un candidat, nu neapărat membru al Pro România, al PSD sau altui partid. Poate fi şi independent, dar să aibă viziune social-democrată europeană modernă“, a spus Victor Ponta.

Liderul Pro România a afirmat că un candidat “foarte bun“ ar putea fi Corina Creţu, care a confirmat la nivel european, el oferind şi alte două posibile nume, respectiv Gabriela Firea şi Sorin Cîmpeanu.

“Poate să aibă un profil cum este doamna Corina Creţu, un social-democrat cu experienţă europeană, poate fi un social-democrat care a confirmat în alegeri, cum e doamna Firea, poate să fie Sorin Cîmpeanu, preşedintele Consiliului Rectorilor şi un om care a performat. Ne trebuie un om care să ne aducă linişte şi stabilitate şi care să oprească scandalul şi cearta asta continuă. Eu unul aş vota oricând o femeie preşedinte, însă nu-mi dau seama dacă societatea are sau nu o gândire mai conservatoare. Corina Creţu ar fi un candidat foarte bun dacă va accepta, asta vom discuta după 26 mai“, a afirmat Victor Ponta.

Liderul Pro România a anunţat că va participa miercuri seară la recepţia de la Palatul Culturii din Iaşi, în cadrul căreia preşedintele Klaus Iohannis va oferi Iaşiului titlul de Capitală istorică, iar pe 24 ianuarie va fi prezent alături de alţi reprezentanţi ai partidului la manifestările oficiale organizate în Piaţa Unirii de Ziua Unirii Principatelor Române.