Politic, Stiri

Ponta: A fost o întâmplare faptul că lansarea la prezidențiale a fost de ziua mea

Premierul, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă seară, că a fost o coincidență faptul că și-a lansat candidatura la prezidențiale de ziua sa de naștere.

pntyy_71060500

„Cum a fost cu ziua mea? A fost o întâmplare. Să mă credeți că n-am aranjat ca 20 septembrie să pice sâmbăta, nu am asemenea puteri. S-a întâmplat. Aveam două opțiuni, pentru că un eveniment de acest gen se poate organiza doar sâmbătă și aveam opțiunea 13 sau 20 de septembrie. În momentul în care am spus 13, sper că vă imaginați cum a sărit toată lumea și a zis: ‘Nu 13! Nu ai cum să te lansezi pe 13!’ Și am zis: ‘Vedeți că cealaltă variantă este ziua mea’. Bun și care e de fapt problema?”, a explicat prim-ministrul la un post de televiziune, informează Agerpres.  

De asemenea, Ponta a susținut că a ales Arena Națională, pentru lansarea sa, întrucât acest loc îi amintește de lansarea Uniunii Social Liberale (USL), din urmă cu doi ani.

„Am ales acest loc de lansare și pentru că îmi aduce aminte și cred că foarte multor cetățeni ai României de faptul că în urmă cu doi ani, e drept, eram în formulă completă — alături de Daniel Constantin, de Liviu Dragnea, era și Crin Antonescu atunci. Tot în același loc (..) am lansat de fapt nu doar un proiect politic USL, ci o schimbare și un proiect național care se poate concretiza în 16 noiembrie. E și un loc potrivit pentru evenimente de acest gen. (…) Am văzut cineva, un contracandidat zicea de Ceaușescu care își lansa… Din câte țin eu minte și mă pricep la istorie mai bine decât doamna care zicea lucrul acesta, Ceaușescu la Sala Palatului își făcea Congresele. Deci, să vedem cine-și face la Sala Palatului, ca să vedem cine se ia după Ceaușescu”, a mai spus șeful Guvernului.

blank