Politic, Stiri

Ponta, despre şansa ca Geoană să fie candidatul PSD la prezidenţiale: Congresul va stabili

whthh (4)

Preşedintele PSD Victor Ponta a fost întrebat miercuri dacă există o şansă ca senatorul Mircea Geoană să fie candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, el precizând că acest lucru va fi stabilit de Congresul partidului din septembrie, prin vot, în condiţiile în care vor fi mai multe candidaturi.

Întrebat dacă Geoană se califică pe lista scurtă de prezidenţiabili ai PSD, aşa cum a afirmat acesta, Ponta a răspuns: „Corect”.

Întrebat dacă există o şansă ca Geoană să fie candidatul PSD, Ponta a precizat că acest lucru va fi stabilit de Congres. „Într-adevăr, domnul Geoană este unul dintre cei care pot fi candidaţi”, a subliniat Ponta.

Întrebat cum va stabili congresul în ceea ce priveşte candidatura lui Geoană la prezidenţiale, Ponta a precizat că acest lucru se va întâmpla dacă vor exista mai multe candidaturi.”Dacă sunt mai multe candidaturi, da. Se va supune la vot, normal, democratic. Cum altfel?”, a spus Ponta.

El a afirmat că va candida la alegerile prezidenţiale dacă va dori şi dacă se va simţi în stare.

„Mă confundaţi cu domnul Iohannis. Pe el trebuie să îl roage partidul. Pe mine nu trebuie să mă roage partidul. Candidez dacă vreau eu şi dacă mă simt în stare. O să spun acest lucru colegilor mei în septembrie”, a mai spus Ponta, răspunzând astfel unei întrebări.

Mircea Geoană a declarat, miercuri, că numele său figurează pe lista „foarte scurtă” de potenţiali candidaţi PSD la prezidenţiale, el arătând că viitorul candidat va fi decis cu calm şi înţelepciune şi că trebuie discutat şi cu Victor Ponta despre intenţia declarată a acestuia de a rămâne premier.

Întrebat dacă ia în calcul ca la Congresul PSD din septembrie să supună acestui for intenţia sa de a candida la prezidenţiale, Geoană a precizat: „Vom decide la timpul potrivit şi vom alege cu înţelepciune, conform Statutului, care e cea mai bună formulă”.

„Va trebui să discutăm şi cu Victor Ponta pentru că până la urmă trebuie să vedem dacă declaraţiile lui cu privire la dorinţa de a-şi continua mandatul de premier până în 2016 – care e mai mult decât legitimă, pentru asta a fost votat, pentru asta am fost votaţi în 2012 – se păstrează sau nu”, a adăugat Geoană.

El a menţionat că numele lui se află pe lista scurtă cu eventuali candidaţi PSD.

„Deci cu calm şi cu răbdare. Avem resursă politică la nivel înalt, în partid, asta e luxul, între ghilimele, pe care îl avem, de a avea candidaţi între care şi numele meu se află acolo sus pe lista foarte scurtă de potenţiali cadidaţi PSD”, a subliniat senatorul social-democrat.

blank